Επίσκεψη του Γερμανού Πρέσβη Jens Plötner στην Αχάια Κλάους

Την Πέμπτη 6 Μαρτίου, την ACHAIA CLAUSS επισκέφθηκε ο Πρέσβης της Γερμανίας εξοχότατος κος Jens Plötner με την σύζυγό του. Το πρεσβευτικό ζεύγος συνόδευε ο Πρόξενος της Γερμανίας στην Πάτρα κύριος Ανδρέας Παπαδόπουλος. Είναι μακροχρόνια παράδοση ο εκάστοτε επιτετραμμένος του Γερμανικού κράτους να επισκέπτεται τα ιστορικά Κελλάρια της ACHAIA CLAUSS. Αφενός για να αποτίει φόρο τιμής στην μνήμη του φιλέλληνα συμπατριώτη του Gustav Clauss, ο οποίος μεγαλούργησε στην χώρα μας, ιδρύοντας το πρώτο οργανωμένο Οινοποιείο και θέτοντας τις βάσεις της λόγιας οινοποίησης στην σύγχρονη Ελλάδα. Αφετέρου για να ενισχύει τις ανέκαθεν άριστες σχέσεις με την Γερμανική αγορά, η οποία παραμένει η σημαντικότερη για τα προϊόντα της ACHAIA CLAUSS.

Στο Κτήμα, τους υψηλούς επισκέπτες υποδέχθηκαν ο κος Νικόλαος Καραπάνος με τους συνεργάτες του και ο προσωπικός φίλος του Πρέσβη, κος Βαγγέλης Λιόλιος. Το πρεσβευτικό ζεύγος ξεναγήθηκε στο Βαρελάτικο, στο Αυτοκρατορικό Κελλάρι, στο Μουσείο Μηχανημάτων, στην Κάβα Δανιηλίδος και στην Έπαυλη του Clauss.

Από την πρώτη στιγμή ο κος Πρέσβης αισθάνθηκε οικεία, μια και το πνεύμα του συμπατριώτη του Gustav Clauss, αθάνατο πλανιέται γύρω από τους ρομαντικούς Πύργους και τα πετρόχτιστα Κελλάρια εδώ και 159 χρόνια, τροφοδοτώντας με ενέργεια τους συνεχιστές του εμπνευσμένου αυτού έργου.

Ο εξοχότατος κος Plötner εισερχόμενος στην κατοικία του Clauss, στάθηκε με σεβασμό μπροστά στην προτομή του δημιουργού της Gutland, απευθύνοντάς του χαιρετισμό: ''Σας χαιρετώ αγαπητέ μου! Εκτιμώ πολύ το έργο το οποίο δημιουργήσατε εδώ, τον καιρό εκείνο!''

Ο κος Plötner, δέχθηκε με ευγένεια και intellectuel χιούμορ την φιλοξενία και τις περιποιήσεις των ανθρώπων του Οινοποιείου. Έδειξε δε μεγάλο ενδιαφέρον για τα ιστορικά γεγονότα 1940-1949, όπως αυτά έχουν καταγραφεί στα Βιβλία Επισκεπτών της εποχής.

Οι φιλοξενούμενοι απόλαυσαν Μαυροδάφνη Reserve στον ανοιξιάτικο κήπο της Έπαυλης, απολαμβάνοντας το υπέροχο δειλινό.

Στο Βιβλίο Επισκεπτών ο κος Plötner έγραψε:

''Σας ευχαριστώ πολύ για το υπέροχο ταξίδι σε αυτόν τον μαγικό τόπο! Αυτό το Οινοποιείο -όσο τίποτε άλλο- συμβολίζει την βαθειά φιλία μεταξύ της Ελλάδος και της Γερμανίας. Αναδεικνύει επίσης το γευστικό και ευγενές φρούτο, το οποίο ξεφυτρώνει από το έδαφος της Ελλάδος.''

Έφυγαν με τις ωραιότερες εντυπώσεις και την υπόσχεση ότι θα ξαναέλθουν γρήγορα.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.

  • Δημοσιεύτηκε:

    14 Μαρτίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία