Επιστολή προέδρου Τ.Κ. Λουσικών Χρ. Ραγιά: Πέντε χρόνια εγκατάλειψης και εμπαιγμού!


Ανοικτή επιστολή για τα προβλήματα της Τοπικής Κοινότητας Λουσικών απέστειλε ο πρόεδρος, Χρήστος Ραγιάς καταγγέλλοντας τη δημοτική Αρχή για εγκατάλειψη, εμπαιγμό και αδιαφορία!

Όπως αναφέρεται στην επιστολή «θέλω να καταθέσω την αγανάκτηση και τη διαμαρτυρία μου σαν πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Λουσικών για την εγκατάλειψη που βίωσε και βιώνει το χωριό μου από την αδιαφορία της υπάρχουσας δημοτικής αρχής τα χρόνια που πέρασαν. Παρά τα υπαρκτά προβλήματα η δημοτική αρχή δε θέλησε να τα λύσει ούτε και να συνεργαστεί μαζί μου.

Η έλλειψη συνεργασίας μαζί μου φάνηκε από την αρχή απλά αναφέρω μερικές περιπτώσεις:

1.Παρά τις αλλεπάλληλες εκλύσεις μου και τηλεφωνικά και με την παρουσία μου στο δήμο για τον καθαρισμό των δημοτικών δρόμων από τα χορτάρια και τα κλαδιά των δέντρων που δυσκόλευαν και καθιστούσαν επικίνδυνη τη διέλευση των οχημάτων των συγχωριανών μου, ο δήμος δεν προέβη ποτέ στον καθαρισμό τους .

2.Τις τελευταίες μέρες ο δήμος αποφάσισε να κάνει παρέμβαση με χαλικόστρωση των δημοτικών και αγροτικών δρόμων οι οποίοι ήταν σε κάκιστη κατάσταση, (λακκούβες και χαντάκια). Στις συνεχείς διαμαρτυρίες μου πέντε χρόνια τώρα η απάντηση ήταν η ίδια, δεν υπάρχουν χρήματα, δεν υπάρχουν εργαζόμενοι. Τώρα λοιπόν που αποφασίζει την επισκευή με παρακάμπτει, δεν με ενημερώνει, δεν συνεργάζεται με τον εκλεγμένο πρόεδρο της κοινότητας! Αποτέλεσμα αυτού είναι να ρίξουν χαλίκι σε αγροτικούς δρόμους στα σημεία που είναι μπροστά από χωράφια ανθρώπων που θέλει να εντάξει στο ψηφοδέλτιό του και να αφήσει ακάλυπτα σημεία του δρόμου που εξυπηρετούν κατοικίες. Αναρωτιέμαι τώρα βρέθηκαν τα χρήματα και για ποιους;

3. Αρκετά συχνά υπάρχουν προβλήματα και με την ύδρευση στο χωριό μου. Γνωρίζοντας τα προβλήματα και λόγω του επαγγέλματος μου πολλές φορές η παρέμβαση μου ήταν καίρια προκειμένου να βρεθούν λύσεις . Όμως οι λύσεις που δίνονται από το δήμο είναι περιστασιακές. Αν ο δήμος συνεχίσει αυτή την τακτική φοβάμαι ότι τα προβλήματα θα μεγαλώσουν και κάποια στιγμή θα γίνουν ανυπέρβλητα.

4.Πρόβλημα υπάρχει και στο αποχετευτικό σύστημα στο χωριό. Ο δήμος παρόλο που γνωρίζει το πρόβλημα πάλι περιστασιακές λύσεις δίνει με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Θεωρώ κοροϊδία, εμπαιγμό και πολιτικάντικα τερτίπια την προσπάθεια του δήμου λίγες μέρες πριν τις εκλογές να δείξει ένα άλλο πρόσωπο από αυτό που έδειξε πέντε χρόνια τώρα! Πέντε χρόνια εγκατάλειψης, αδιαφορίας και εμπαιγμού! Πώς θα ζητήσουν πάλι την ψήφο των συγχωριανών μου στις επόμενες εκλογές; Αν ο πρόεδρος είναι «δικός μας» θα λύσουμε τα προβλήματα, αν όχι …….τι;

Έτσι δεν πάνε μπροστά οι δήμοι, κύριε δήμαρχε!

Χρήστος Ραγιάς,

Πρόεδρος Τ.Κ. Λουσικών».


Πηγή