Επιτέλους Κολυμβητήριο στο Μεσολόγγι! Δημοπρατήθηκε από το Δήμο το έργο

Η είδηση συγκίνησε τους «παλιούς» και ικανοποίησε γενικότερα την τοπική κοινωνία. Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Μεσολογγίου, δεν είναι πλέον μια πολύπαθη εξαγγελία, αλλά πραγματικότητα, καθώς η δημοτική αρχή δημοπράτησε το έργο.

Το Μεσολόγγι στα θαλάσσια σπορ και ειδικά στο waterpolo έχει να παρουσιάσει μια μεγάλη ιστορία αρκετές δεκαετίες πριν, τότε που ακόμη το άθλημα στην Ελλάδα ήταν σχεδόν άγνωστο. Ωστόσο, οι υποδομές που θα άνοιγαν ενδεχομένως δρόμο στις γενιές εκείνες ήταν ανύπαρκτες και παρέμειναν έτσι για πολλά χρόνια. Στην πόλη που είναι άμεσα συνδεδεμένη με το υγρό στοιχείο, δεν υπήρχαν εγκαταστάσεις που να το αφορούν!

Το κολυμβητήριο υπήρξε μια από τις «αγαπημένες» κατά καιρούς εξαγγελίες, όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο. Από τη δεκαετία του ’80 οι υποσχέσεις για την κατασκευή του ήταν σχεδόν μόνιμες, χωρίς όμως ποτέ να υλοποιηθούν, καθώς πάντα «σκόνταφταν» είτε στο οικονομικό, είτε στη χωροθέτηση. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε αυτό που έλλειπε τελικά τόσα χρόνια, ήταν η βούληση για να γίνει πράξη η υπόσχεση.

Κι ως ένα βαθμό η επιφύλαξη της τοπικής κοινωνίας μπορεί να ήταν δικαιολογημένη στο άκουσμα της εξαγγελίας από το Δήμαρχο Νίκο Καραπάνο, παρόλα αυτά δεν έλειψαν ούτε τώρα οι «αφορισμοί» και οι κακόγουστες ειρωνείες, προερχόμενες από την ίδια κατεύθυνση και «πηγή» που οδήγησαν σε σοβαρές καθυστερήσεις κι άλλα μεγάλα έργα στο Δήμο.

Αυτό ωστόσο που μετράει στην περίπτωση, είναι πως το Μεσολόγγι θα αποκτήσει επιτέλους Κολυμβητήριο, γεγονός που «χρεώνεται» αποκλειστικά στο Δήμαρχο Νίκο Καραπάνο, αλλά και όσους πίστεψαν και τον στήριξαν στην πρόθεσή του να γίνει αυτό το έργο.

Στην ανακοίνωσή του, ο Δήμος Μεσολογγίου γράφει ότι: Το κολυμβητήριο θα κατασκευαστεί εντός του χώρου του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου (Δ.Α.Κ.) όπου φιλοξενούνται επίσης άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις. Σχεδιάστηκε δε να συμπλέει πλήρως με τις προδιαγραφές λειτουργίας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, με στόχο την εξασφάλιση της λειτουργικότητας των εγκαταστάσεών του.

Εκτός της πισίνας, οι εγκαταστάσεις του Κολυμβητηρίου θα περιλαμβάνουν χώρους όπως αποδυτήρια, διοίκηση, ιατρείο καθώς επίσης υπαίθριες κερκίδες. Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από Παρακρατηθέντα, ΣΑΤΑ 2016 και Ιδία Έσοδα του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Η ημερομηνία αποσφράγισης των προσφορών, είναι η 7η Μαρτίου 2019.

Η κατασκευή του Δημοτικού Κολυμβητηρίου θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες αθλημάτων υγρού στίβου ιδιαίτερα διαδεδομένων στην περιοχή, ενώ ικανοποιεί ένα αίτημα πολλών ετών για την πόλη και το Δήμο.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.

  • Δημοσιεύτηκε:

    14 Μαρτίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία