Η Υπέρμαχος Στρατηγός ας μάς φωτίζει, ως Έθνος, σε κάθε μας βήμα!

Του Αντώνη Κουνάβη

Ο διπλός εορτασμός της 25ης Μαρτίου μάς προτρέπει να εκλάβουμε και να ερμηνεύσουμε σωστά εκείνα τα μηνύματα που εκπέμπονται απ’ αυτόν και τα οποία χρειαζόμαστε στην καθημερινότητά μας. Μηνύματα διαχρονικά, αιώνια, μοναδικά και αληθινά.

Εορτάζουμε, κατ’ αρχήν, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, το χαρμόσυνο άγγελμα που κομίζει ο Αρχάγγελος στην Παναγία μας, μεταφέροντας κατ’ ουσίαν το μήνυμα της χαράς και της ελπίδας για τη γέννηση του Θεανθρώπου και κατ’ επέκταση τη σωτηρία του ανθρώπινου Γένους.

Επιπλέον, το δεύτερο γεγονός που εορτάζουμε σχετίζεται με ένα ακόμη χαρμόσυνο μήνυμα, που αφορά τη λύτρωση του Έθνους μας χάρη στον απελευθερωτικό Αγώνα των προγόνων μας.

Την 25η Μαρτίου καλούμαστε να θυμηθούμε εκείνους που θυσιάστηκαν προκειμένου να προσφέρουν στις επόμενες γενιές, σε εμάς, το πολυτιμότερο αγαθό μιας ευνοούμενης κοινωνίας, που δεν είναι άλλο από την ελευθερία της.
Καλούμαστε να επαναφέρουμε στο μυαλό μας πρόσωπα, γεγονότα, τοποθεσίες, μάχες, γνωμικά, λόγια καρδιακά και ζεστά, καθώς και οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με εκείνον τον Αγώνα προκειμένου να δούμε ότι και στη δική μας εποχή, που επιβάλλεται να δώσουμε τις δικές μας μάχες, δεν πρέπει να υστερούμε σε ηρωισμό, αυταπάρνηση, αγωνιστικότητα.

Στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, ας συνειδητοποιήσουν οι συμπολίτες μας ότι δεν θα ψηφίσουν, απλώς, τον καλύτερο, τον καταλληλότερο να ηγηθεί της πόλης μας, αλλά θα ψηφίσουν ταυτόχρονα και αρχές, ιδανικά, αξίες.

Επομένως, ας αναλογιστούν ποια ήταν και είναι η στάση όσων τούς ζητούν την ψήφο τους στο μείζον θέμα του «ξεπουλήματος» της Μακεδονίας μας.

Τροφή για σκέψη η συγκεκριμένη επισήμανση με ολόθερμες ευχές σε όλες και όλους για ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ με υγεία και με προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, κυρίως όμως με την Υπέρμαχο Στρατηγό να μάς φωτίζει, ως Έθνος, σε κάθε μας βήμα.

Διότι, όσο και να το θέλουν κάποιοι, ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται ποτέ του να απεμπολήσει το τρίπτυχο Πατρίδα – Θρησκεία – Οικογένεια!

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.

  • Δημοσιεύτηκε:

    26 Μαρτίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία