Θόδωρος Γαλιατσάτος: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι είτε άσχετος είτε συκοφάντης, σε κάθε περίπτωση επικίνδυνος»

Απάντηση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη

Μετά τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κέρκυρα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος έκανε το ακόλουθο σχόλιο:

Ο κ. Μητσοτάκης ερχόμενος στην Κέρκυρα για να στηρίξει την εκλεκτή του κόμματός του για την Περιφέρεια, υπέπεσε σε μεγάλα λάθη, τα οποία προκλήθηκαν είτε από άγνοια για τα ζητήματα των νησιών μας είτε εν γνώσει του ιδίου και των συνεργατών του, στο γνωστό ολισθηρό δρόμο που έχουν επιλέξει των fake news και της συκοφαντίας.

Αρχικά ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του στην Κέρκυρα μας κατηγόρησε για “μνημειώδη ανικανότητα, ιδεοληψίες και αντιλήψεις ότι τα σκουπίδια μπορεί να τα μαζεύει διαφορετικά κάποιος αριστερός” κι ότι αφήσαμε “εκτεθειμένη την Κέρκυρα σε μια τεράστια υγειονομική βόμβα” την οποία η ΝΔ “θα πρέπει να απενεργοποιήσει την επόμενη ημέρα”.

Αν ο κ. Μητσοτάκης, που επιθυμεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, δεν γνωρίζει ούτε τις βασικές λειτουργίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθίσταται επικίνδυνος. Αν λέει ψεύδη παρότι γνωρίζει την αλήθεια είναι συκοφάντης.

Γιατί είναι γνωστό σε όλους ότι η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί αρμοδιότητα του Α’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δηλαδή των Δήμων και όχι των Περιφερειών. Να υποθέσουμε ότι προκειμένου να στηρίξει την υποψηφιότητα της εκλεκτής του κας. Κράτσα – Τσαγκαροπούλου και να αντιμετωπίσει τα εσωκομματικά του προβλήματα στα Ιόνια Νησιά δεν βρήκε άλλο “μελανό” σημείο να μας προσάψει και αναγκάστηκε να προσφύγει σε ψεύδη;

Σε κάθε περίπτωση είχε δίκιο σε ένα σημείο ο κ. Μητσοτάκης. Ότι το πρόβλημα των απορριμμάτων “έπρεπε να έχει λυθεί πριν από πολλές δεκαετίες, είναι όμως δυστυχώς μια από τις εκκρεμότητες τις οποίες κληρονομούμε από το παρελθόν”. Είναι πράγματι, μια εκκρεμότητα που έρχεται από το παρελθόν, όταν στις διοικήσεις της Περιφέρειας και των Δήμων εναλλάσσονταν στελέχη του κόμματος του κ. Μητσοτάκη, οι οποίοι σπατάλησαν διαθέσιμους πόρους χωρίς να προσφέρουν, επί δεκαετίες, λύση στο φλέγον θέμα και αδιαφόρησαν για το μέλλον των νησιών μας και των κατοίκων. Δεν γνωρίζει ο κ. Μητσοτάκης ότι οι προκάτοχοί μας είναι ομόσταβλοί του και δεν φρόντισαν ούτε κατ΄ ελάχιστο να δώσουν λύση στην “τεράστια υγειονομική βόμβα” των απορριμμάτων, όπως την αναφέρει;

Υπάρχει όμως ακόμη ένα σημείο που αποδεικνύει την άγνοια ή ηθελημένη διασπορά fake news από πλευράς του κ. Μητσοτάκη. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Κέντρο Ειδικής Αγωγής και Επαγγελματικής Κατάρτισης “Η Μέλισσα” του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμΕΑ Κέρκυρας, ο κ. Μητσοτάκης και οι “εκλεκτοί” του ανέφεραν (αντιγράφουμε από την επίσημη ιστοσελίδα της ΝΔ) “το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η χρηματοδότηση καθώς δεν υπάρχει ενίσχυση μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ…”. Ο κ .Μητσοτάκης θα είχε ενημερωθεί, αν έμπαινε στον κόπο να συνομιλήσει πραγματικά με τους ανθρώπους που λειτουργούν επιτυχώς όλα αυτά τα χρόνια την “Μέλισσα” και δεν έκανε απλά περιπάτους για την τηλεοπτική κάμερα, ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ 2014 -2020 και χρηματοδοτεί το Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας ατόμων με Αναπηρία “Η ΜΕΛΙΣΣΑ”.

Η πράξη αυτή, με κωδικό ΟΠΣ 5002292 έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ιόνια Νησιά 2014-2020 στον άξονα προτεραιότητας “Κοινωνική Ένταξη, ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και καταπολέμηση της φτώχειας και των διακρίσεων” και το ύψος της χρηματοδότησης είναι 691.200ευρώ.

Φαίνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης στα χνάρια της εκλεκτής του για τα Ιόνια Νησιά κας. Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, κάνει μνημειώδη λάθη, αποδεικνύοντας ότι δεν γνωρίζει καθόλου τα νησιά μας, τις δομές που λειτουργούμε, τις βασικές μας δράσεις και τις καθημερινές μας αγωνίες.
Η κα. Κράτσα, μετά την επισήμανσή μας για την γκάφα ολκής περί λειτουργίας Μουσείου Γιαλλινά φρόντισε να διορθώσει την σχετική ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της. Ο κ. Μητσοτάκης θα διορθώσει τα δικά του λάθη;


Πηγή