Ιατρικός Σύλλογος Πύργου – Ολυμπίας: «Μεροληπτική η εφαρμογή του νόμου για τις πινακίδες»

Tην έντονη διαμαρτυρία και δυσαρέσκειά του προς την δημοτική αρχή του Πύργου, για τη συνέχιση της ανισότιμης και κατά κάποιο τρόπο ρατσιστικής αντιμετώπισης του ιατρικού κόσμου, που αφορά στο θέμα των πινακίδων, εκφράζει με νέα ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου – Ολυμπίας.

«Παρότι τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου τα οποία έχουν ειδοποιηθεί από τη δημοτική αρχή έχουν συμμορφωθεί στο νόμο, η δημοτική αρχή εξακολουθεί να κωφεύει σε επανειλημμένες οχλήσεις μας για την καθολική εφαρμογή του νόμου σε όλες τις επαγγελματικές ομάδες», αναφέρει η ανακοίνωση που υπογράφεται από τον πρόεδρο Νίκο Κατσαρό και τον γεν. γραμματέα Χρήστο Γιαννικούλη.

«Θεωρούμε ότι ο νόμος είναι ίσος και ίδιος για όλους, και ότι τυχόν μεροληπτική εφαρμογή του από την όποια αρχή συνιστά παράβαση καθήκοντος, δημιουργεί δε προβλήματα τόσο στον κλάδο που απευθύνεται (εν προκειμένω στους γιατρούς αλλά και στους πολίτες), εγείρει δε θέματα αθέμιτου ανταγωνισμού αλλά και στοχοποίησης.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου-Ολυμπίας διατηρεί όλες τις επιφυλάξεις του όσον αφορά στην μεροληπτική εφαρμογή του νόμου και θα διεκδικήσει με όλα τα μέσα τα δικαιώματα των μελών του, ούτως ώστε να εφαρμοστεί η ισονομία», σημειώνεται επίσης.

Τέλος, ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου, καλεί όλους τους εμπλεκόμενους υποψήφιους στις αυτοδιοικητικές εκλογές να τοποθετηθούν δημόσια επί του προβλήματος. Το ίδιο ζητά ο Σύλλογος, να πράξουν οι εκλεγμένοι αλλά και οι πιθανοί υποψήφιοι βουλευτές.


Πηγή