Κακοκαιρία από αύριο με ισχυρά φαινόμενα και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας

-Ο καιρός της Τρίτης στη Ναύπακτο

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν μέχρι και τις μεσημεριανές ώρες της Καθαράς Δευτέρας 11/03/2019 σε ολόκληρη τη χώρα, με λίγες τοπικές νεφώσεις, υψηλές θερμοκρασίες και ανέμους εντάσεων 4-6 μποφόρ. Ωστόσο σταδιακά μετά το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα.

Την Τρίτη 12/03/2019 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει κακοκαιρία, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, τους πολύ θυελλώδεις βοριάδες εντάσεων έως 10 μποφόρ και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Στη βορειοδυτική χώρα πάντως τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες θα σταματήσουν.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η έλευση των ψυχρών αερίων μαζών, καθώς και τα φαινόμενα που θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες τις Καθαράς Δευτέρας έως και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 13/03.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν στο οδικό δίκτυο της χώρας κατά τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης 12/03 με βάση τη νέα υπηρεσία ROADS του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Η υπηρεσία ROADS αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Anytime της INTERAMERICAN και προβάλλεται στην υποσελίδα: http://www.meteo.gr/roads/

Την Τετάρτη 13/03/2019 η κακοκαιρία αρχικά θα συνεχιστεί στην ανατολική και νότια ηπειρωτική χώρα και στο Αιγαίο, αλλά βαθμιαία ο καιρός στις περισσότερες περιοχές θα βελτιωθεί και τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη. Παράλληλα, στο Αιγαίο θα πνέουν πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεων έως 10 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Μeteo.gr

The post Κακοκαιρία από αύριο με ισχυρά φαινόμενα και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας appeared first on Nafpaktia News.


Πηγή