Κ. Μητσοτάκης: «Δημοψήφισμα οι ευρωεκλογές». (Βίντεο)

Κοινωνία Κ. Μητσοτάκης: «Δημοψήφισμα οι ευρωεκλογές». (Βίντεο)

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση των ΝΟΔΕ Ιονίων Νήσων ήταν σήμερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρώην Υπουργός Νίκος Δένδιας, ο οποίος προλόγισε τον Κ. Μητσοτάκη. Επίσης μίλησαν οι πρόεδροι ΝΟΔΕ και ο βουλευτής Λευκάδας Β. Καββαδάς, ο πρώην Βουλευτής Κέρκυρας Στέφανος Γκίκας, ενώ το παρών έδωσε και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος. Πριν τον κ. Μητσοτάκη παρουσίασε το πρόγραμμα της για τα Ιόνια Νησιά, η υποψήφια με τη στήριξη της ΝΔ για την Περιφέρεια, Ρόδη Κράτσα.

«Ελπίζω να είναι η τελευταία φορά που σας προσφωνώ κ. Πρόεδρε η επόμενη φορά πρωθυπουργέ της Ελλάδας. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που προσφωνώ τον πρόεδρο της ΝΔ τον αυριανό πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη. Πανάξιος! Έγινε κάτι τραγικό εδώ, την έδρα της ΝΔ την πήρε η Χρυσή Αυγή, αυτή την έδρα πρέπει να την κερδίσουμε και να τη δώσουμε στη ΝΔ γιατί χρειάζεται ευρεία κοινοβουλευτική στήριξη. Κύριε πρόεδρε σας ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνατε, να σας προλογίσω», είπε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., πρώην Υπουργός Ν. Δένδιας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της ομιλίας του Ξεκαθάρισε πως ζητούμενο είναι «να αποσυρθεί ο Τσίπρας, όχι η Λοΐζου».

Για την κ. Λοΐζου ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε πως «την επέλεξε ο Τσίπρας παρά τα όσα προσβλητικά είπε για θύματα τρομοκρατίας. Μάθαμε όμως στην πορεία, ότι για πεντέμισι χρόνια εισέπραττε την τιμητική σύνταξη της μητέρας της που επιβίωσε και καταδικάστηκε για αυτό, το ερώτημα είναι αν τα γνώριζε και επέλεξε να τα αγνοήσει, ή δεν γνώριζε και πιέστηκε από ΝΔ για να το αποσύρει. Το ζητούμενο δεν είναι αν θα αποσυρθεί η Λοΐζου, αλλά να αποσυρθεί ο κ. Τσίπρας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε σε πρόσφατες δηλώσεις του Γιάννη Τσιρώνη, Γιώργου Κατρούγκαλου και Νίκου Παππά σημειώνοντας πως «είναι πρωτοφανές υπουργός αυτής της κυβέρνησης υπουργός να βγαίνει στη Μακεδονία και να λέει ότι το «Μακεδονία ξακουστή» ανήκει στα σκοπιά, η αγνοούν το βάρος των δηλώσεων τους ή παίζουν με αυτές, είναι επικίνδυνοι με τα εθνικά συμφέροντα, λίγους μήνες πριν τις εθνικές εκλογές να μην ανοίξουμε νέα μέτωπα «υπερήφανης διαπραγμάτευσης». Έρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και λένε ότι οι Τούρκοι έχουν δικαίωμα εκμετάλλευσης στο Αιγαίο η το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο».

«Να μην προσθέσει ο κ. Τσίπρας και αλλά προβλήματα και να προσπαθήσει να λύσει και τις εκκρεμότητες με τα ελληνοτουρκικά ζητήματα, έχει κάνει ήδη τεράστια ζημιά», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στην «τροπολογία Κουντουρά» ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως η «τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ που επιτρέπει σε υποψήφιους ευρωβουλευτές, να μην παραιτηθούν εφόσον είναι βουλευτές για να κατέβουν ευρωβουλευτές, μονά βουλευτές, ζυγά ευρωβουλευτές, δίπορτο, όλα για να εξαργυρώσει ο κ. Τσίπας κομματικά γραμμάτια, σε Κουντουρά και Δανέλλη, προς τιμήν τους τα στελέχη της ΝΔ δεν θα κάνουν χρήση, αυτό είναι ηθικό και σωστός».

Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε επίσης ξεκάθαρα το δίλημμα των εκλογών. «Θα ψηφίσουμε για την Ελλάδα που θέλουμε, αν οι ευρωεκλογές, προηγηθούν των εθνικών εκλογών, οι ευρωεκλογές είναι το πρώτο ημίχρονο και στο πρώτο ημίχρονο η ΝΔ πρέπει να βάλει πολλά γκολ και από πρώτο ημίχρονο οι πολίτες θα στείλουν σε Τσίπρα μήνυμα ότι έχει τελειώσει και ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει μπροστά και ένα μήνυμα στηρίζοντας τη ΝΔ, δεν υπάρχουν περιθώρια για ανώδυνες πολιτικές επιλογές και για χαλαρή ψήφο, ισχυρή στήριξη σε μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε εδώ όλη την ομιλία του κ. Μητσοτάκη.


Πηγή