Κ. Μπακάλης: Κανένας σεβασμός στο θεσμό του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας


Σε επώνυμη καταγγελία προχώρησε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ριόλου, Κωνσταντίνος Μπακάλης για τον υπεύθυνο ηλεκτροφωτισμού του δήμου δυτικής Αχαΐας για την ασέβεια που δείχνει προς το θεσμό του προέδρου της τοπικής κοινότητας.

Συγκεκριμένα σε επιστολή του τονίζει:

«Έρχονται τα συνεργεία ηλεκτροφωτισμού του δήμου δυτικής Αχαΐας, αλλάζουν δύο-τρείς λάμπες το πολύ και φεύγουν. Και αυτό χωρίς να υπάρχει ενημέρωση στον πρόεδρο της εκάστοτε κοινότητας. Δεν υπάρχει επικοινωνία. Εγώ έχω ενημερώσει τόσο τηλεφωνικά όσο και με μήνυμα τις ελλείψεις του χωριού σε καμένες λάμπες αλλά ουδέποτε έλαβα ενημέρωση για το αν η πότε πρόκειται να προβούν σε αντικατάσταση. Στο Ριόλο ήρθαν όλες και όλες τρεις φορές και άλλαξαν συνολικά έξι λάμπες!

Την τελευταία φορά, έχω ενημερώσει το γραφείο ηλεκτροφωτισμού ότι έχω οχτώ λάμπες καμένες, στο χωριό και ενώ έρχεται το συνεργείο του δήμου την Παρασκευή ,στις 15 Μάρτη 2019 και ώρα 11:00 πμ δεν με ειδοποιούν. Αλλά, σε συνεννόηση το συνεργείο-με τον υποψήφιο πρόεδρο του δημάρχου στις τρέχουσες αυτοδιοικητικές εκλογές-άλλαξαν δύο λάμπες και δεν άλλαξαν τις υπόλοιπες έξι που είναι καμένες και για τις οποίες έχω ενημερώσει.

Αυτός είναι ο σεβασμός που έχουν οι διοικούντες στον θεσμό του προέδρου της τοπικής κοινότητας;

Και μετά τα παπαγαλάκια λένε ότι δεν ενδιαφέρθηκε ο πρόεδρος!

Μήπως οι λάμπες που δεν αλλάχθηκαν δεν ήταν ψηφοφόρων τους;

Δυστυχώς ο Δήμαρχος έχοντας ως αυτοσκοπό την πολιτική του επιβίωση, χρησιμοποιεί μεθόδους, πρακτικές και μεθοδεύσεις που δε συνάδουν με τις αξίες και την ηθική σε έναν δημοκρατικά διοικούμενο Δήμο. Πίστευα ότι πρεσβεύαμε τις ίδιες αξίες, την ίδια ηθική και ότι θα λειτουργήσουμε δημοκρατικά, συναινετικά. Είχαμε δεσμευθεί να δουλέψουμε με μεθοδικότητα και εργατικότητα για το καλό του τόπου μας και το συμφέρον του συνδημότη μας μακριά από ιδεοληψίες, αγκυλώσεις και κομματικούς εναγκαλισμούς. Όμως το χωριό μου έχει εγκαταλειφθεί και νιώθω έντονα την ανάγκη να διαφοροποιηθώ από τις πρακτικές και τις μεθοδεύσεις του νυν δημάρχου».


Πηγή