Λάδι-φάρμακο από τη Δυτική Αχαΐα που κάνει θραύση στα φαρμακεία

Κοίταξαν την κρίση στα μάτια και δίστασαν καθόλου να καινοτομήσουν και να δημιουργήσουν ένα προϊόν που θα κάνει τη διαφορά στην αγορά. Ο λόγος για τους Κωνσταντίνο Μαμάση και Κωνσταντίνο Μπινιέρη, δύο νέους ανθρώπους που στόχευσαν στην παραγωγή ενός λαδιού πολύ πιο πλούσιου σε πολυφαινόλες σε σχέση με αντίστοιχα προϊόντα της αγοράς. Και το κατάφεραν αφού τα προϊόντα τους ήδη είναι τοποθετημένα στις προθήκες αρκετών φαρμακείων της χώρας.
Η αγωνία τους μεγάλη, αφού κατάφεραν στην καρδιά της κρίσης να επενδύσουν 350.000 ευρώ, χρήματα από προσωπικά κεφάλαια, και να δημιουργήσουν την εταιρεία Of Dreams & Knowledge. To Milestone είναι το λάδι της εταιρείας το οποίο είναι ένα από τα πιο αντιοξειδωτικά ελαιόλαδα διεθνώς και διαθέσιμο σε επιλεγμένα φαρμακεία. Έχει πιστοποιηθεί από το Τμήμα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η μονάδα των επενδυτών βρίσκεται στη Δυτική Αχαΐα και έχει δημιουργηθεί από προσωπικά κεφάλαια, μιας και ο δανεισμός πριν από πέντε περίπου χρόνια, όταν πρωτοξεκίνησαν ήταν ανύπαρκτος. Και όμως το τόλμησαν και τα κατάφεραν.
« Έχουμε 30 ιδιόκτητους ελαιώνες και άλλους 100 συνεργαζόμενους. Ασχολούμαστε με ένα νέο τύπο ελαιολάδου και δίνουμε πολύ μεγάλη βαρύτητα στον τρόπο καλλιέργειας και την επεξεργασία του προϊόντος. Μιλάμε για ένα υψηλό φαινολικό ελαιόλαδο. Είναι ένα λάδι που ο καταναλωτής μπορεί να πάρει από 5 εως 10 ml ημερησίως και να το χρησιμοποιεί ως ένα φυσικό αντιοξειδωτικό, με αντιφλεγμονώδη συμπεριφορά και νευροπροστατευτική δράση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ένα ευρύ φάσμα ασθενειών, όπως ο διαβήτης τύπου 2, η υψηλή χοληστερίνη, σε νευροεκφυλιστικές ασθένειες όπως το Αλτσχαΐμερ κ.α.» σημειώνει στο Agropress, ο Κωνσταντίνος Μαμάσης, εκ των ιδρυτών της εταιρείας.
Δίπλα του ο Κωνσταντίνος Μπινιέρης σημειώνει οτι «το χαρακτηριστικό του δικού μας λαδιού είναι η συμπύκνωση. Πολυφαινόλες έχει και το αγνό παρθένο ελαιόλαδο, όχι όμως τόσες πολλές όσο το συγκεκριμένο λάδι».
Η επεξεργασία του ελαιοκάρπου γίνεται σε ένα ειδικό σύστημα με απουσία οξυγόνου.
«Προσπαθούμε με αργόστροφες πρακτικές να κάνουμε το διαχωρισμό από τη στερεά και την υγρή φάση του καρπού. Έτσι παίρνουμε αυτό που ονομάζεται ανθέλαιο που είναι και το καλύτερο μέρος του ελαιολάδου. Ξεχωρίζει με φυσική καθίζηση» αναφέρει ο κ. Μαμάσης.
Σημασία για τους δύο επιχειρηματίες δεν έχει τόσο η ηλικία των δέντρων, όσο το DNA τους και οι καλλιεργητικές πρακτικές που ακολουθούνται για να πάρουν το μέγιστο αποτέλεσμα.
Με το συγκεκριμένο προϊόν οι δύο επιχειρηματίες έρχονται να καλύψουν ένα μεγάλο κενό στην αγορά. Και αυτό γιατί την τελευταία πενταετία με βάση ειδικές μελέτες το ελαιόλαδο με υψηλές πολυφαινόλες είναι ένα θαυμάσιο φάρμακο.
Ήδη η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη, κάτι που επιβεβαιώνεται από τη μεγάλη ζήτηση σε χώρες όπως η Κίνα και οι ΗΠΑ, Ελβετία, Γερμανία και Αυστρία.
Το συγκεκριμένο είναι το πρώτο λάδι που έχει μπει στα φαρμακεία της χώρας και έρχεται να αποτελέσει μια ρηξικέλευθη πρόταση, αφού το λεγόμενο βιολειτουργικό τρόφιμο κατέχει ένα σημαντικό μερίδιο στη συνήθεια των καταναλωτών.

πηγη: agropress.gr

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.

  • Δημοσιεύτηκε:

    17 Μαρτίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία