Λύκειο Ελληνίδων Πύργου: «Αχ Ελλάδα σ` αγαπώ» για την 25η Μαρτίου

Με την εκδήλωση υπό τον τίτλο «Αχ Ελλάδα σ` αγαπώ», που φιλοξενήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων των γραφείων του, τίμησε την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου το Λύκειο Ελληνίδων Πύργου (ΛΕΠ), το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την Έφορο του Λυκείου Ελληνίδων Γιώτα Μπαρτζοπούλου να καλωσορίζει τον κόσμο, ενώ στη συνέχεια το μέλος του Δ.Σ Γωγώ Δημητροπούλου διάβασε αποσπάσματα από τα Απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη.

Ακολούθως η κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης, που ήταν η φιλόλογος του 2ου Γυμνασίου Πύργου Ιωάννα Φραγκέσκου, αναφέρθηκε στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων.

Στη συνέχεια έγιναν απαγγελίες ποιημάτων Ελλήνων ποιητών από τις κυρίες Πόπη Θεοχάρη, Ευσταθία Μπαρτζοπούλου, Αθηνά Κόντου και Μαίρη Μουστάκη.

Στο μουσικό μέρος της επετειακής εκδήλωσης η χορωδία του ΛΕΠ ερμήνευσε τραγούδια μεγάλων ελλήνων συνθετών («Αχ Ελλάδα σ’ αγαπώ», «Μαλαματένια», «Λόγια», «Τσάμικος», «Δεν σε φοβάμαι» κ.α.), υπό την διεύθυνση της Κωστούλας Σακκά – Κυρίτση που συνόδευε τα μέλη της χορωδίας στο πιάνο.

Στην εκδήλωση ακούστηκε από τη χορωδία και ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας ενώ ο επίλογος ήρθε με την πρόεδρο του ΛΕΠ Τούλα Καλαμπόκα, να αναφέρεται στα ιδανικά της πατρίδας μας και τους διαρκείς αγώνες για την ελευθερία.

Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν ο Επίσκοπος Ωλένης Αθανάσιος, ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μ. Ηλείας Ηλίας Παπαγγελής, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τραπεζικών Υπαλλήλων ν. Ηλείας Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποστράτων Αξιωματικών ν. Ηλείας Γεώργιος Σταματόπουλος, κ.ά.


Πηγή