Μεγάλωσε το Κοιμητήριο της Νεμούτας χάρη στη δωρεά της οικογένειας Τσάκωνα


*Ο εφημέριος πατ. Χρήστος Αργυρόπουλος ευχαρίστησε τους δωρητές και τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

Η δωρεά της οικογένειας Τσάκωνα, τα μέλη της οποίας ευχαρίστησε εκ μέρους όλου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και των κατοίκων, ο εφημέριος Νεμούτας, πατ. Χρήστος Αργυρόπουλος, έδωσαν λύση στο κοινωνικό ζήτημα που είχε προκύψει τα τελευταία χρόνια, λόγω της ανεπάρκειας χώρων ταφής, στο Κοιμητήριο του χωριού.

Τον τελευταίο καιρό, ο χώρος του κοιμητηρίου, γύρω από τον Ι.Ν Γεννεσίου της Θεοτόκου είχε κορεστεί, με αποτέλεσμα, κάθε φορά που «έφευγε» κάποιος από τη ζωή, οι οικογένειες και το εκκλησιαστικό συμβούλιο, να προσπαθούν να βρουν λύση για την ταφή του, με τον δέοντα σεβασμό και τον απαιτούμενο χώρο για την τελευταία του κατοικία.

Η παραχώρηση και η διαμόρφωση

Η λύση δόθηκε χάρη στην ευγενική παραχώρηση τμήματος ενός περίπου στρέμματος, από τους αδελφούς Τσάκωνα, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο νεκροταφείο, προκειμένου να γίνει επέκταση να μην χρειαστεί να δημιουργηθεί άλλος χώρος, σε διαφορετικό σημείο και μακριά από το υπάρχον νεκροταφείο.

Την περασμένη Τετάρτη και Πέμπτη, ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας παραχώρησε ένα χωματουργικό μηχάνημα (JCB) του δήμου με έναν χειριστή για τον καθαρισμό, τη διάνοιξη και διαμόρφωση του χώρου, προκειμένου το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, με τη σειρά του, να προχωρήσει στην περαιτέρω διαμόρφωση του χώρου, και στην δημιουργία των απαιτούμενων υποδομών (περίφραξη, οριοθέτηση κ.α), ώστε – όπως εξήγησε ο πατ.Χρήστος – να μην γίνεται «άτακτα» η ταφή των νεκρών, όπου συνηθιζόταν τα παλαιότερα χρόνια, με συνέπεια την «άναρχη» εικόνα που παρουσιάζουν τα Κοιμητήρια σε αρκετά χωριά.

Ο ίδιος, πέραν της οικογένειας των δωρητών, δεν παρέλειψε να εκφράσει θερμές ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο κ.Κοτζιά και τους αντιδημάρχους κ.κ Πέτρο Γιαννακόπουλο και Φώτη Κωσταριά για την προθυμία και μέριμνα τους για την παραχώρηση του μηχανήματος, ευχήθηκε να τους έχει ο Θεός καλά.


Πηγή