Μεσογγή: Μία παραδεισένια τουριστική περιοχή σε πλήρη εγκατάλειψη. (Φωτ.)

Αυτοδιοίκηση Μεσογγή: Μία παραδεισένια τουριστική περιοχή σε πλήρη εγκατάλειψη. (Φωτ.)

Μια από τις πιο όμορφες και εξόχως τουριστικές περιοχές, από τις πρώτες μάλιστα στο νησί μας, είναι η Μεσογγή, με το πανέμορφο αλλά εγκαταλελειμμένο ποτάμι και μια εξαίσια παραποτάμια διαδρομή, που θα μπορούσε κάλλιστα να μορφοποιηθεί σε πόλο έλξης για τον περιπατητικό τουρισμό.

Αναφερόμαστε σε μια περιοχή με μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, σε μια περιοχή με πανάκριβες βίλες, σε μια από αυτές διέμεινε πρόπερσι το Πάσχα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και σε μια περιοχή όπου ένας από τους μεγαλύτερους κινηματογραφικούς σταρ του Χόλιγουντ ο Μπρους Γουίλις αγόρασε βίλα και διαμένει στις καλοκαιρινές του διακοπές τα τελευταία χρόνια. Θα μπορούσε, αλλά η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική, σε σημείο να μην μας τιμά ως τουριστικό προορισμό, αλλά και ως πολιτεία, που υποτίθεται, θα έπρεπε να σέβεται το περιβάλλον.

Το ποτάμι είναι εγκαταλελειμμένο, δεν έχει καθαριστεί από την Περιφέρεια, ενώ σε πολλές περιπτώσεις θα μπορούσε να ήταν προσβάσιμο. Ευτυχώς θα είναι εμφανή, όπως στο παρελθόν τα σημάδια από την μούργα, αλλά σε κάθε περίπτωση υπάρχουν σκουπίδια και οσμές, μάλλον από λύματα.

Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις οι βάρκες είναι σαν να έχουν «παρκάρει» στη στεριά!!! Και κανείς δεν ασχολείται. Μάλλον ασχολείται, όπως τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου που αγωνίζονται για να συνεφέρουν τον τόπο τους, αλλά χωρίς βοήθεια από τους αρμόδιους.

Ο παραποτάμιος δρόμος είναι ένα «βομβαρδισμένο» τοπίο, μάλλον μόνο με ερπυστριοφόρο όχημα μπορείς να τον περάσεις ή με τρακτέρ, διαφορετικά με το αυτοκίνητο ή με μηχανάκι κινδυνεύεις. Δεν είναι «δρόμος με λακκούβες», αλλά «λακκούβες με λίγο δρόμο» και κανείς μα κανείς δεν ενδιαφέρεται.

Και βεβαίως δεν λείπουν οι «χωματερές» όγκοι με σκουπίδια στην άκρη ακριβώς από το ποτάμι να συνθέτουν ένα σκηνικό θλίψης και μιζέριας που δεν συνάδει καθόλου μα καθόλου με ένα τόπο που σέβεται τον εαυτό του και τους κατοίκους και με έναν τουριστικό προορισμό, ο οποίος σε 20 ημέρες θα υποδεχθεί πάνω από 3000 τουρίστες.

Ξεκινά η νέα τουριστική περίοδος, ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε τουρίστες αλλά φαίνεται ότι αυτό δεν συγκινεί τους αρμόδιους, ούτε καν τα φαναράκια δεν μπήκαν στον κόπο να διορθώσουν.

Και να ήταν μόνο αυτό; Εδώ ολόκληρες περιοχές όπου βρίσκονται καταλύματα δεν έχουν ηλεκτρικό φως και οι καημένοι οι τουρίστες το βράδυ πηγαίνουν με τα φαναράκια σαν τον Διογένη.

Και να ήταν μόνο αυτά; Δυστυχώς εκτός από τις λακκούβες και πιστέψτε μας δεν είναι λίγες υπάρχουν και ξεχαρβαλωμένες σχάρες που αποτελούν πραγματικές παγίδες για τους διερχόμενους πεζούς. Πέφτει κάποιος μέσα και δεν υπάρχει περίπτωση να μην τραυματιστεί και μάλιστα σοβαρά. Και όταν τελικά ο επισκέπτης κατορθώσει και φθάσει κοντά στην παραλία αντικρίζει και το τοιχίο που έχει καταρρεύσει χωρίς να συγκινηθεί κάποιος αρμόδιος. Ευτυχώς που υπάρχει ο Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής που με ότι δυνάμεις διαθέτει προσπαθεί στο μέτρο του δυνατού να εξωραΐσει την περιοχή του, όπως έκανε με την τοποθέτηση αυτών των φαναριών.

Κατά τα άλλα αφού οι αρμόδιοι έτρεχαν δεξιά και αριστερά όλο το χειμώνα σε διάφορες εκθέσεις τώρα «προετοιμάζουν» τον τόπο τους για να δεχθεί τους τουρίστες.

Τρομάρα μας!!! Μάλλον σε Τζουράσικ πάρκ μοιάζει ο τουριστικός μας προορισμός. Ή μήπως για το survivor;


Πηγή