Με κατάνυξη η θρησκευτική εκδήλωση στο Άνω Καστρίτσι (φωτο)

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε με δέος και λατρευτική κατάνυξη εκδήλωση στο Άνω Καστρίτσι με αφορμή την εορτή των Τεσσαράκοντα Μαρτύρων.

Η Τοπική Εκκλησία, αφιερωμένη σε αυτούς τους «στρατιώτες του Χριστού» τέλεσε εσπερινό, στον οποίο παρέστη και εκφώνησε λόγο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Χρύσανθος. Την λιτανεία ενορχήστρωσαν και εμπλούτισαν ρυθμικά 22 μέλη της μπάντας του Δήμου δημιουργώντας μια εξαιρετικά υποβλητική ατμόσφαιρα.

Μετά το πέρας των θρησκευτικών εκδηλώσεων η μπάντα περιόδευσε στα στενά του χωριού και έπαιξε αποκριάτικα τραγούδια, για να εντάξει τους κατοίκους στο γενικότερο κλίμα καρναβαλικού εορτασμού. Η Τοπική Κοινότητα Άνω Καστριτσίου ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Πατρέων για την συμμετοχή της μπάντας του στην εκδήλωση αυτή.

Ευχαριστεί επί πλέον τον κύριο Ιωάννη Ρήγα, πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Πατρών, για την αφιλοκερδή μεταφορά των μελών της μπάντας προς και από το Άνω Καστρίτσι. Ιδιαίτερες ευχαριστίες αποδίδονται στον Σύλλογο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών, ο οποίος συνέδραμε στην περιφορά της εικόνας των Τεσσαράκοντα Μαρτύρων.

Οι εν λόγω Δασοπυροσβέστες καθίστανται άγρυπνοι φρουροί του χωριού κατά την θερινή περίοδο, συνεπώς είναι τιμή να παρίστανται στις εκδηλώσεις της Κοινότητας.

Με κατάνυξη η θρησκευτική εκδήλωση στο Άνω Καστρίτσι (φωτο) Με κατάνυξη η θρησκευτική εκδήλωση στο Άνω Καστρίτσι (φωτο) Με κατάνυξη η θρησκευτική εκδήλωση στο Άνω Καστρίτσι (φωτο)


Πηγή