Με τους αρτοποιούς τά ΄βαλε ο Σπύρος Στεργίου που πωλούσαν καφέ την ημέρα της απεργίας των καφεστιατόρων: R […]

Συγχαρητήρια στους επαγγελματίες του κλάδου που έκλεισαν τα καταστήματά τους, προβληματισμό για τους συναδέλφους του που έμειναν ανοικτοί και βολές κατά των αρτοπωλείων που πωλούσαν καφέ, σε βάρος των επιχειρήσεων που απεργούσα, εξαπέλυσε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρος Στεργίου.

Με μια προσωπική του δήλωση (και όχι ως πρόεδρος σωματείου), ο Σπύρος Στεργίου έδωσε τα συγχαρητήρια σε όλους τους συναδέλφους του και ιδιαίτερα στην ομάδα δράση, για την καθολική συμμετοχή και συσπείρωση.

«Η εστίαση ενωμένη έδειξε τη δύναμή της και έβγαλε για πρώτη φορά φωνή που ακούστηκε για τα καλά σε όλη τη χώρα. Το κλείσιμο των καταστημάτων μας για μια ημέρα σημαίνει γενναιότητα. Γενναιότητα γιατί και το τελευταίο ευρώ και το καθημερινό μεροκάματο είναι οξυγόνο περισσότερο από ποτέ. Ειδική μνεία στους συναδέλφους που έκλεισαν αλυσίδες καταστημάτων. Είναι παλικάρια!!!

Από σήμερα είναι μια καινούργια μέρα που μας επιφορτίζει με τεράστια ευθύνη για την εντολή που μας δώσατε. Θα σχεδιάσουμε και θα εκμεταλλευτούμε κατά τον καλύτερο τρόπο την ιστορική δράση» τόνισε ο Σπύρος Στεργίου.

Όσον αγορά τους ελάχιστους επαγγελματίες του κλάδου που δεν ακολούθησαν την κινητοποίηση του ΣΚΕΑΝΑ, ο Σπύρος Στεργίου είπε τα εξής: «Δε νομίζουμε να σώθηκαν για μια ημέρα, κλέβοντας το χαμένο μεροκάματο και το δικό μας, αλλά και των εργαζομένων μας, που μας συμπαραστάθηκαν συγκινητικά. Διαμηνύουμε πως εμείς οι χιλιάδες στην πλατεία χάσαμε το μεροκάματο μας για να διαμαρτυρηθούμε και για να μπορούν να το έχουν και αυτοί αύριο.

Ο ΣΚΕΑΝΑ είναι μεγάλη οικογένεια, θέλουμε να είμαστε όλοι μαζί και αποδείξαμε ότι μόνον έτσι μπορούμε να διεκδικήσουμε.

Τέλος, σχολιάζοντας την στάση φούρνων – καφεστιατορίων που αγνόησαν τον σύλλογό τους και την έκκληση του ΣΚΕΑΝΑ να μην πωλούν καφέ την ημέρα της απεργίας, ο Σπύρος Στερίου είπε ότι, «έκλεψαν τα μεροκάματα της εστίασης και πλέον θα είμαστε απέναντι τους σε αντιπαράθεση εφ΄ όλης της ύλης. Προσωπικά, όχι θεσμικά λόγω συνδικαλιστικής δεοντολογίας , προτρέπω σε πρώτη φάση να μην ξαναψωνίσετε τίποτα από αυτούς. Τιμωρήστε τους.»

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.

  • Δημοσιεύτηκε:

    20 Μαρτίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία