Νέα Δημοκρατία: Ο Ηλείος Χρήστος Σούλης νέος πρόεδρος της Β3 Νομαρχιακής του Βορείου Τομέα Αθηνών

Νέος Πρόεδρος της Β3 Νομαρχιακής της Νέας Δημοκρατίας του Βορείου Τομέα των Αθηνών ο μέχρι πρότινος Α’ Αντιπρόεδρος της, ο 29χρονος Ηλείος στην καταγωγή από την Αμαλιάδα Χρήστος Σούλης, με απόφαση του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και πιο συγκεκριμένα της Γραμματείας Οργανωτικού. Στις εσωκομματικές εκλογές πέρυσι εξελέγη πρώτος σε Σταυρούς στον Βόρειο Τομέα και στην συγκρότηση του ΔΣ ανέλαβε την θέση του Αντιπροέδρου και του υπεύθυνου στρατηγικού σχεδιασμού μέχρι και την 13η Μαρτίου που ανέλαβε την Προεδρία.

Στα κομματικά δρώμενα είναι από το 2015 και το 2016 έγινε μέλος και επιστημονικός συνεργάτης της Γραμματείας των επιστημονικών φορέων.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΟΥΛΗΣ:

Γεννήθηκε και μεγάλωσε μέχρι κάποια ηλικία στο Μόντρεαλ του Καναδά και κατοικεί στην Αγία Παρασκευή Αττικής. Ο Πατέρας του με καταγωγή από την Αμαλιάδα και ρίζες από την Ζάκυνθο και η μητέρα του με καταγωγή από την Καστοριά γεννημένη στον Καναδά.

Έζησε και τελείωσε το σχολείο στην Αμαλιάδα, ενώ υπήρξε ποδοσφαιριστής στις ακαδημίες και την μεγάλη ομάδα του Αστέρα Αμαλιάδας και όλων των τμημάτων της μεικτής Ηλείας με σημαντικές διακρίσεις. Ήταν επίσης σπουδαστής στο Δημοτικό ωδείο Αμαλιάδας για αρκετά χρόνια όπου απέκτησε και διπλώματα στο Βιολί.

Είναι Οικονομολόγος στο επάγγελμα, απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Ινδιανάπολις των Ηνωμένων Πολιτειών και κάτοχος από το ίδιο Πανεπιστήμιο δεύτερου πτυχίου στις Πολιτικές Επιστήμες. Στα φοιτητικά του χρόνια διετέλεσε Γραμματέας & Πρόεδρος της φοιτητικής αδελφότητας. Έχει εκπληρώσει την Στρατιωτική του θητεία στον Ελληνικό Στρατό ξηράς ως υπαξιωματικός, απόφοιτος του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων στο Μεσολόγγι και εκπλήρωσε με άριστα την εκπαίδευση υποψηφίων βαθμοφόρων.

Είναι μέλος του ελληνοκαναδικού εμπορικού επιμελητηρίου, μέλος της ελληνικής ομογένειας του Κεμπέκ στον Καναδά, μέλος του εμπορικού επιμελητηρίου του Μονάχου Βαυαρίας στην Γερμανία και μέλος της γνωστής ελληνοαμερικανικής οργάνωσης ΑΧΕΠΑ, εκλεγμένος ως ο νεότερος Πρόεδρος τμήματος ΑΧΕΠΑ, αυτού της Γλυφάδας, ενώ στο παρελθόν διετέλεσε γραμματέας και αντιπρόεδρος του ίδιο τμήμα.

Επαγγελματικά εργάζεται περίπου στα δέκα χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και πιο συγκεκριμένα στον χώρο των χρηματοοικονομικών και της ελεύθερης αγοράς στις χώρες του Καναδά, της Γερμανίας και της Ελλάδας, έχει διδάξει και διδάσκει την Οικονομική επιστήμη σε ιδιωτικές σχολές, ενώ έχει δραστηριοποιηθεί και επιχειρηματικά στον χώρο της πληροφορικής. Αυτή την στιγμή εργάζεται σε πολυεθνική Βρετανική εταιρεία στο τμήμα της διαχείρισης του συναλλαγματικού κινδύνου.

Ο Χρήστος Σούλης αγαπάει αρκετά τον τόπο καταγωγής του την Ηλεία, την οποία επισκέπτεται συχνά, ειδικά το αγαπημένο του μέρος την Κουρούτα που είναι το πατρικό της οικογένειας. Επισκέπτεται την Ηλεία ακόμα και για πολιτικές εκδηλώσεις είτε ως ομιλητής είτε ως παρατηρητής και με έντονο ενδιαφέρον για το πως ο τόπος επιτέλους θα αναδειχθεί όπως του αξίζει και σε όλα τα επίπεδα με πρώτη προτεραιότητα την υλοποίηση του έργου της εθνικής οδού.

Άλλωστε γι’ αυτό από την πρώτη στιγμή στήριξε και την υποψηφιότητα του Λευτέρη του Βαρουξή που είναι ένας Ηλείος, νέος, με όρεξη και εμπειρία να διεκδικήσει μέσα από την Ευρωβουλή αυτά που αξίζει ο τόπος μας.

Όσο για τα αθλητικά του νομού, τρέφει αγάπη για την μπασκετική ομάδα του Κοροίβου αλλά και για τις ιστορικές ομάδες ποδοσφαίρου όπως ο Πανηλειακός και ο Αστέρας και δεν χάνει ευκαιρία να τις παρακολουθεί όταν αυτές επισκέπτονται για αγώνες την Αθήνα.

Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στην συνέχεια του έργου του.


Πηγή