Νίκος Τζανάκος: “Φτάνει η μιζέρια στην πόλη μας”

O Νίκος Τζανάκος σε δήλωση του αναφέρει τα εξής:

"Οι Πατρινοί που “διψούν” για μια αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής εξακολουθούν να γίνονται μάρτυρες της απραξίας και στον τομέα αυτό. Ένα από τα καθημερινά παραδείγματα είναι ότι περνούν δίπλα από τις άδειες και κατεστραμμένες από βανδαλισμούς ηλεκτρονικές βάσεις του συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων που … υποτίθεται θα τεθούν σύντομα στη διάθεση κατοίκων και επισκεπτών.

Η Δημοτική Αρχή αδιαφόρησε επιδεικτικά και στο θέμα αυτό, έστω κι αν ενίοτε αυτοανακηρύσσεται σε … αποκλειστικό υπερασπιστή του δικαιώματος των πολιτών να απολαμβάνουν μια ανθρώπινη πόλη. Παρ’ όλα αυτά, η απόφαση για επαναλειτουργία των σταθμών κοινόχρηστων ποδηλάτων έχει ληφθεί από το περυσινό καλοκαίρι, αλλά ακόμα είμαστε σε στάση … αναμονής!

Επιπρόσθετα, όταν και όποτε επαναλειτουργήσουν, αυτό δεν θα γίνει με καινούργια ποδήλατα που ο Δήμος όφειλε και μπορούσε να αποκτήσει, αλλά με όσα (ελάχιστα) περισώθηκαν από τους βανδαλισμούς και έγινε εφικτό να επισκευαστούν. Επίσης, δεν φαίνεται να έχει βρεθεί λύση στο ζήτημα της προστασίας των ποδηλάτων μετά το … πάθημα των κλοπών που σημειώθηκαν.

Πέραν όλων αυτών η Δημοτική Αρχή … ξέχασε και τις γενικότερες δεσμεύσεις της για δημιουργία ποδηλατοδρόμων, ώστε με ασφάλεια οι χρήστες να μπορούν να μετακινούνται στην πόλη. Η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη, κ. Πελετίδη, δεν είναι αποτέλεσμα λόγων γιατί δεν αρκούν οι υποσχέσεις. Θέλει πρωτοβουλίες και έργα!

Εμείς, έχουμε σχέδιο για να αλλάξουμε την εικόνα της Πάτρας και να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις και υποδομές ώστε η πόλη μας να γίνει πιο ανθρώπινη και η ποιότητα ζωής των κατοίκων να μην έχει τίποτα να ζηλέψει από όσα θεαματικά βήματα πραγματοποιούνται σε άλλες Ελληνικές πόλεις και τα οποία μας γεμίζουν παράπονο για το πώς κατάντησε η Πάτρα μας.

Τις προθέσεις μας τις έχουμε αποδείξει από τις ημέρες που ήμουν Αντιδήμαρχος θέτοντας σε εφαρμογή πρωτοποριακά για την τότε εποχή προγράμματα, κάνοντας συμμέτοχους όλους τους ενεργούς δημότες της πόλης μας."


Πηγή