Ξεπέρασαν τα 300, τα περιστατικά μέθης το τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού

Δεκάδες ήταν τα περιστατικά μέθης που σημειώθηκαν το τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού.

Όπως ήδη έχει γράψει το patrasevents.gr τα περιστατικά που χρειάστηκαν να μεταφερθούν στα νοσοκομεία της πόλης, μόνο την Παρασκευή και το Σάββατο, έφτασαν τα 70 ενώ στο σύνολο τους, προσθέτοντας, δηλαδή σε αυτά τα συμβάντα της Κυριακής, έφτασαν τα 130.

Νούμερο που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ για τις μέρες του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού και έχει να κάνει με την αυξημένη προσέλευση του κόσμου, σε σύγκριση με άλλες χρονιές, αλλά και το ότι οι περισσότεροι από τους επισκέπτες ήταν νεαροί που ήρθαν στην Πάτρα για να πιουν και να περάσουν καλά.

Στα 130 περιστατικά του ΕΚΑΒ που χρειάστηκαν να διακομιστούν στο νοσοκομείο, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι τα συμβάντα που αντιμετώπισε το τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού στο σύνολο τους ξεπέρασαν τα 300.

Χαμός, δηλαδή. Περιστατικά από τα οποία τα περισσότερα μπορεί να μην χρειάστηκαν νοσοκομείο, όμως οι νεαροί ήταν σε άσχημη κατάσταση και έπρεπε να πάρουν τις πρώτες βοήθειες από τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, προκειμένου να συνέλθουν.

Υπήρξαν βέβαια και ορισμένα συμβάντα τραυματισμών που προέκυψαν ύστερα από καβγάδες που προηγήθηκαν μεταξύ πολιτών, αλλά τα περισσότερα είχαν να κάνουν καθαρά με κρούσματα μέθης. Το ΕΚΑΒ και ο Ερυθρός Σταυρός όλο το τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού είχαν μία αρκετά καλή συνεργασία μεταξύ τους.

Ξεπέρασαν τα 300, τα περιστατικά μέθης το τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού

Το ΕΚΑΒ είχε δύο πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα στην διάθεση του κόσμου ενώ σε επιφυλακή ήταν και 12 ακόμα οχήματα που βρίσκονταν διαρκώς σε κίνηση και μετάφεραν κόσμο στα νοσοκομεία.

Από την πλευρά του ο Ερυθρός Σταυρός είχε και φέτος στο πάνω μέρος της Πλατείας Γεωργίου σταθμό πρώτων βοηθειών, ενώ πάνω από 130 εθελοντές ήταν όλες αυτές τις μέρες στο πόδι και έτρεχαν να προλάβουν τα περιστατικά.

Το έργο της διακομιδής των νεαρών κυρίως μεθυσμένων καρναβαλιστών, αλλά και επισκεπτών του Πατρινού Καρναβαλιού, διευκόλυνε η Μίνι Περιμετρική που λειτούργησε για πρώτη φορά σε περίοδο Kαρναβαλιού και βοήθησε τα ασθενοφόρα να κινούνται άνετα και να φτάνουν πιο εύκολα στον προορισμό τους.


Πηγή