«Ομολογούν» το επερχόμενο τέλος τους συνεχίζοντας να κάνουν ζημιά στη χώρα- Του Θανάση Νταβλούρου

Μέρα με τη μέρα πλησιάζει η εκλογική συντριβή τους, το αναπόφευκτο τέλος τους. Το ξέρουν και το έχουν ήδη «δείξει» στη διαδικασία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ενώ ομολογία ήττας συνιστά από την πλευρά τους και η απροθυμία τους να ολοκληρώσουν τα προαπαιτούμενα στα οποία έχουν συμφωνήσει με τους δανειστές.

Αυτοί που φώναζαν «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει το Νόμο Κατσέλη με ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, με αποτέλεσμα χιλιάδες δανειολήπτες να είναι πλέον στον «αέρα». Όπως δεν έχουν κάνει ουσιαστικά τίποτα και για τα λεγόμενα «κόκκινα δάνεια».

Ακολουθώντας μια εμφανώς παρελκυστική τακτική, τα αφήνουν όλα για την επερχόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, Όμως, το αποτέλεσμα είναι να έρχεται η μια «σφαλιάρα» πίσω από την άλλη.

Και είναι το «καλάθι» των αυξανόμενων εκκρεμοτήτων που «πάγωσε» την εκταμίευση της δόσης των 970 εκατομμυρίων ευρώ, ακυρώνοντας εμπράκτως και το περιλάλητο κυβερνητικό αφήγημα περί εξόδου από τα μνημόνια. Δυστυχώς, εξακολουθούμε να βρισκόμαστε μπροστά στις επιπτώσεις της ανεύθυνης και τυχοδιωκτικής πολιτικής τους.

Η «παγωμένη» δόση είναι τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων, χρήματα που δικαιούται η χώρα μας και τα έχει ανάγκη η πραγματική οικονομία, η οποία «καίγεται» και για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου στους ιδιώτες.

Όμως, η απερχόμενη κυβέρνηση του κ. Τσίπρα έχει άλλες προτεραιότητες, προσπαθώντας να συντηρήσει τη διαρκώς μειούμενη εκλογική πελατεία της με προσλήψεις και επιδόματα.

Μάταιος κόπος. Δεν πρόκειται να σωθούν, ό, τι κι αν κάνουν, ενώ το μόνο που πετυχαίνουν μέχρι τώρα είναι να μεγαλώνουν τη ζημιά στην εθνική οικονομία και κατ’ επέκταση στη χώρα.

Το ελπιδοφόρο μήνυμα είναι ότι το βαθύ σκοτάδι θα δώσει τη θέση του στην αυγή. Η Νέα Δημοκρατία είναι πανέτοιμη με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βγάλει την Ελλάδα από το σημερινό τέλμα και να την οδηγήσει σε μια αναγεννητική πορεία. Με την ψήφο και τη συνδρομή του ελληνικού λαού, αυτή θα ξεκινήσει σύντομα.

Και του λόγου το αληθές, αποδεικνύεται από όλες ανεξαιρέτως τις δημοσκοπήσεις που προεξοφλούν ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι η επόμενη κυβέρνηση, με πιο πρόσφατη αυτή της εταιρείας DATA RC που της δίνει προβάδισμα στη Δυτική Ελλάδα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ 7,5 μονάδων στη μέτρηση της πρόθεσης ψήφου και 9,5 μονάδων με βάση την αναγωγή επί των εγκύρων.

Επομένως, η εκκωφαντική πτώση τους και η αλλαγή σελίδας για τη χώρα είναι, απλώς, θέμα χρόνου.


Πηγή