Ο Αλ. Χρυσανθακόπουλος προτείνει την ίδρυση νέου τμήματος Τεχνολογίας Εξόρυξης Υδρογονανθράκων

"Αντί για κατάργηση τμημάτων των ΤΕΙ Πάτρας εισηγούμαι την ίδρυση νέου τμήματος Τεχνολογίας Εξόρυξης Υδρογονανθράκων", αναφέρει σε δήλωσή του ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων, Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος.

Αναλυτικά αναφέρει: "Αγαπητοί συνδημότες συμμετείχα σε μία σύσκεψη που μας κάλεσε ο Πρύτανης των ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, όπου απουσίαζαν προκλητικά ο κ. Πελετίδης και όλοι οι άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι φοβούμενοι προφανώς, πώς θα ενοχληθούν οι ομάδες συμφερόντων που εκπροσωπούν! Τα συμφέροντα της Πάτρας ενταφιάστηκαν κάτω από τα κομματικά και τα συντεχνιακά. Η Πάτρα χάνει άμεσα 1400 σπουδαστές μέσα στο 2019 και μαζί με αυτούς χάνουν ενοικιαστές, καταστήματα εστίασης και ταξιτζήδες. Αναμένονται απώλειες σε όλους τους κλάδους κατανάλωσης και οικιακού εξοπλισμού και ρευστό χρήμα στην αγορά της πόλης. Ταυτόχρονα υποβαθμίζεται η Πάτρα ως εκπαιδευτικό κέντρο. Με θάρρος και λέγοντας τα πράγματα με το όνομα τους ξεκαθάρισα δημοσίως με την ομιλία μου, πως αντιτάσσομαι σε επιλογές που δεν έχουν στρατηγικό σχεδιασμό και γίνονται πρόχειρα και άστοχα.

Πρότεινα την ίδρυση νέου τμήματος Τεχνολογίας Εξόρυξης Υδρογονανθράκων και υπενθύμισα την πρόταση που περιλαμβάνεται στο Πρόγραμμα μου για την σύνδεση της ανώτατης εκπαίδευσης με την τοπική κοινωνία και παραγωγή: «Το επιστημονικό προσωπικό των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων μπορεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη του τόπου. Για εναρμονιστούν με την πόλη το πανεπιστήμιο και τα ΤΕΙ, πρέπει οι ανατιθέμενες πτυχιακές, οι μεταπτυχιακές και διδακτορικές εργασίες να αφορούν και να λύνουν προβλήματα της Πάτρας. Αυτό θα επιτευχθεί μόνο όταν ο Δήμος της Πάτρας λάβει την Πρωτοβουλία και έρθει σε θεσμική συμφωνία με τους καθηγητές και τα τμήματα των σχολών σε κάθε επίπεδο. Επίσης θέση μας είναι να αμείβονται και να επιστατούν οι καθηγητές και οι μελετητές σε όσες μελέτες εγκρίνονται και υλοποιούνται από τον Δήμο. Μια τέτοια εξέλιξη θα έδινε ταχύτατους ρυθμούς ανάπτυξης του τόπου καθώς η έρευνα θα βρει άμεση εφαρμογή στον χώρο που διεξάγεται. Φαντάζεστε τι σημαίνει αυτό και για τον ιδιωτικό τομέα και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, που θα προκύψουν στον ανταγωνισμό για τις επιχειρήσεις της περιοχής». Στην παρέμβαση αυτή παρόν ήταν και ο υποψήφιος μου Χάρης Ανδρεόπουλος".


Πηγή