Ο Δήμαρχος πραγματοποίησε συνάντηση με τους γονείς των νηπίων του 34ου Νηπιαγωγείου Πατρών

Συνάντηση με τους γονείς των νηπίων του 34ου Νηπιαγωγείου Πατρών είχε την Παρασκευή 15-3-2019 ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Ανδρέας Αθανασόπουλος με θέμα τα κτιριακά προβλήματα του νηπιαγωγείου.

Ο Δήμαρχος, εστίασε στα προβλήματα των σχολικών κτιρίων και ιδιαίτερα των 27 μισθωμένων νηπιαγωγείων του Δήμου Πατρέων, που η Δημοτική Αρχή παρέλαβε σε πολύ κακή κατάσταση, αφού κανείς στο παρελθόν δεν είχε ασχοληθεί μαζί τους. Τα προβλήματά τους τα ανέδειξε και με συνεχείς παρεμβάσεις προς την κυβέρνηση διεκδίκησε πόρους και το αναγκαίο προσωπικό για την επίλυσή τους. Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία θετική ανταπόκριση στα αιτήματα που αφορούν την υφιστάμενη κατάσταση, με την αυθαίρετη μονομερή απόφαση για την ένταξη του Δήμου μας στην υποχρεωτική προσχολική αγωγή, τα προβλήματα θα επιδεινωθούν. Γι’ αυτό το λόγο η Δημοτική Αρχή έκανε εκ νέου παρέμβαση στο Υπουργείο Παιδείας, απαιτώντας ριζικές λύσεις για τα σχολικά κτίρια, μεταξύ αυτών και για το 34ο νηπιαγωγείο Πατρών.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Αθλητισμού ανέφερε: «Οι υπηρεσίες του Δήμου, έχουν ασχοληθεί με το κτιριακό του πρόβλημα. Έχουν πραγματοποιηθεί παρεμβάσεις και προγραμματίζονται νέες, με στόχο την αναβάθμιση των υποδομών του (προαύλιο – περίφραξη κλπ). Με την σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εκμεταλλευόμενοι τη δυνατότητα μίσθωσης νέου ακινήτου, ξεκίνησαν διαδικασίες μεταστέγασής του. Σημείωσε πως σταθερή επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής είναι η οριστική λύση του προβλήματος με την ανέγερση σύγχρονου και ασφαλούς νηπιαγωγείου. Δεν πρέπει να συγχέονται μεταξύ τους οι διαγωνισμοί μίσθωσης, οι παρεμβάσεις στο υπάρχον κτίριο με την οριστική λύση της αναζήτησης άλλων χώρων για την ανέγερση νέου κτιρίου γιατί αυτά μπορούν να πραγματοποιούνται παράλληλα».

Οι γονείς μετέφεραν στη Δημοτική Αρχή πρόταση για την κατασκευή νέου κτιρίου του Νηπιαγωγείου σε οικόπεδο της περιοχής που είναι δεσμευμένο για ανέγερση Δημοτικού Σχολείου, κατόπιν προφορικής ενημέρωσης που είχαν από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

Μετά από έλεγχο των υπηρεσιών προέκυψε ότι το οικόπεδο αυτό είναι μεν δεσμευμένο όχι όμως απαλλοτριωμένο, δεν αποτελεί δημοτική περιουσία που μπορεί προς το παρόν να αξιοποιηθεί.

Η Δημοτική Αρχή διεκδικεί χρηματοδότηση από την Κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία ώστε να προχωρήσουν: Η απαραίτητη απαλλοτρίωση του οικοπέδου, ο χαρακτηρισμός του ως χώρος νηπιαγωγείου και η εξασφάλιση της απαιτούμενης χρηματοδότησης για την κατασκευή του κτιρίου του.

Η Δημοτική Αρχή έχει αποδείξει έμπρακτα ότι δεν καλύπτει τα προβλήματα, αλλά αντίθετα τα αναδεικνύει και δίνει λύσεις με τις διεκδικήσεις της, με ενέργειές της, με παρεμβάσεις, συντηρήσεις, επισκευές και ανακαινίσεις.


Πηγή