Ο Προαστιακός “φεύγει” από την Πάτρα – Το νέο Αυτόματο Σύστημα Ισόπεδων Διαβάσεων

Ο Προαστιακός, το τραινάκι της Πάτρας, από το καλοκαίρι και μετά επεκτείνεται έως την Κάτω Αχαΐα και ξεκινάει τα δρομολόγια του, εξυπηρετώντας ένα μεγάλο σε ποσότητα επιβατικό κοινό, τόσο από την περιοχή της δυτικής Αχαΐας, όσο και από την αχαϊκή πρωτεύουσα.

Οι εργασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς για τις υποδομές που αφορούν την επέκταση του Προαστιακού. Όπως ήδη έχει ανακοινώσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος τα πρώτα δοκιμαστικά δρομολόγια του αγαπημένου τρένου της Πάτρας προς την Κάτω Αχαϊα, θα ξεκινήσουν από τον Μάιο.

Σύμφωνα με την φωτογραφία που ανέβασε στην σελίδα του στο facebook ο προϊστάμενος του ΟΣΕ Πάτρας, Πολιτικός Μηχανικός Χρήστος Οικονόμου, για πρώτη φορά τοποθετείται στην Ελλάδα το νέο Αυτόματο Σύστημα Ισόπεδων Διαβάσεων, στο πλαίσιο της επέκτασης του Προαστιακού και της γραμμής του.

Η φωτογραφία εξωφύλλου είναι από τον σταθμό του Προαστιακού στον Άγιο Ανδρέα. Οι Αυτόματες Ισόπεδες Διαβάσεις, είναι η τελευταία λέξη της νέας τεχνολογίας σε ότι αφορά της σιδηροδρομικές γραμμές. Συνολικά θα εγκατασταθούν 32 Αυτόματα Συστήματα Ισόπεδης Διάβασης (ΑΣΙΔ) τα οποία έχουν αρχίσει να τοποθετούνται και να παραμετροποιούνται πάνω στη γραμμή κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Βασίλης Γκλαβάς από την σελίδα των Φίλων Προαστιακού Σιδηρόδρομου Πάτρας: "Οι εργασίες εγκατάστασης των ΑΣΙΔ προχωράνε με γοργούς ρυθμούς. Καλοκαιράκι θα είναι όλα έτοιμα εκτός απροόπτου. Η εταιρεία ALTPRO που έχει αναλάβει το έργο είναι από το Ζάγκρεμπ στην Κροατία. Αυτό το σπιτάκι με την κόκκινη σκεπή είναι η καμπίνα ασφαλείας των ηλεκτρικών κυκλωμάτων των ΑΣΙΔ. Η κλοπή πλέον είναι πολύ δύσκολη όπως μου εξήγησαν. Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά".

Η φωτογραφία που ακολουθεί είναι από την Β. Ηπείρου και Ελ. Βενιζέλου.

Ο Προαστιακός "φεύγει" από την Πάτρα - Το νέο Αυτόματο Σύστημα Ισόπεδων Διαβάσεων


Πηγή