Πάτρα: Απίστευτη παραδοχή επιχειρηματία – «Κλέβαμε και τώρα που πρέπει να γίνουμε νόμιμοι δεν βγαίνουμε»

Λουκέτο στην πλειοψηφία των καταστημάτων εστίασης και αναψυχής της Πάτρας από το πρωί, μετά την απόφαση των ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης και αναψυχής σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί με το ΦΠΑ. Από την πρώτη βόλτα στο κέντρο της Πάτρας διαπιστώνει κανείς ότι μόνο δυο καφέ άνοιξαν στον εμπορικό ιστό της πόλης.

Ανάλογη η εικόνα και περιμετρικά της πλατείας Υψηλών Αλωνίων όπου μόνο δυο από τα πολλές καφετέριες της περιοχής ήταν ανοιχτές. Η συντριπτική πλειοψηφία των καφετεριών στο κέντρο της Πάτρας ήταν μεν κλειστές, ωστόσο σε μεγάλες γειτονιές περιφερειακά του κέντρου, όπως Ζαρουχλέικα, Ψαροφάι και αλλού υπήρχαν καφε που άνοιξαν και μάλιστα ήταν γεμάτα κόσμο.

Στους «Αταίριαστους» στον ΣΚΑΪ, βγήκε εκπρόσωπος του συλλόγου καταστημάτων που θέλησε να περιγράψει την κατάσταση στον κλάδο. «Για να λέμε την αλήθεια» είπε «παλιότερα κλέβαμε! Μας άφηνε το κράτος να κλέβουμε και έτσι καταφέρναμε και βγαίναμε. Σήμερα που έφτασε η στιγμή να γίνουμε νόμιμοι, δεν βγαίνουμε. Δεν γίνεται»!

«Δεν κλέβεις για να κερδίσεις. Κλέβεις για να μείνεις ανοιχτός. Να μείνεις όρθιος. Με αυτό τον τρόπο κάνεις ουσιαστικά αντίσταση. Δεν υπάρχει καφετζής που να είναι πλούσιος» είπε μεταξύ άλλων…

Όπως είπε ο πρόεδρος του συλλόγου Σπύρος Στεργίου, «η συμμετοχή των συναδέλφων σε αυτή την κινητοποιήση είναι καθολική».

Όπως πρόσθεσε ο πρόεδρος του συλλόγου, σχετικά με την απόφαση να παραμείνουν κλειστά σήμερα τα καταστήματα, «βασικά μας αιτήματα είναι η μείωση του ΦΠΑ, που σήμερα είναι 24% και η μείωση του μη μισθολογικού κόστους, που μαζί με τις προσαυξήσεις, φθάνει στο 47% του μισθού».

Σύμφωνα με τον Σπύρο Στεργίου, «ένα ακόμα ζήτημα που θέτουμε είναι αυτό των εταιρειών πνευματικών δικαιωμάτων, για αυτό και ζητάμε να πληρώνουμε ένα τιμολόγιο στο κράτος και αυτό με τη σειρά του να αποδίδει τα χρήματα στις εταιρίες».

Ο κ. Στεργίου υποστηρίζει, επίσης, ότι «είναι υψηλές χρεώσεις του ρεύματος και του νερού για τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής».

Στο πλαίσιο της σημερινής κινητοποίησης θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Γεωργίου.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.

  • Δημοσιεύτηκε:

    18 Μαρτίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία