Πάτρα: Μέτρα από την ΕΛ.ΑΣ. για την παρέλαση και τις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου

Υπό την επιφυλακή της Αστυνομίας θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Πάτρα, με την κεντρική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να έχει πάρει σήμα, προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο.

Στην Πάτρα βέβαια δεν υπάρχει σε μεγάλο βαθμό ο φόβος των επεισοδίων για το θέμα του Μακεδονικού και την Συμφωνία των Πρεσπών, όπως στις πόλεις της Βορείου Ελλάδος, όμως από την άλλη, η Αστυνομία θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή για ένα ζήτημα που έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε όλο το πανελλήνιο.

Άλλωστε, μπορεί στην Πάτρα να μην έγινε κάποια συγκέντρωση για την Μακεδονία, όμως, δεν ήταν λίγοι αυτοί που ανέβηκαν στην Αθήνα για να δώσουν το παρών στα συλλαλητήρια που γίνονταν κατά καιρούς για το Μακεδονικό.

Επιπλέον η παρουσία της Σίας Αναγνωστοπούλου στην κερκίδα των επισήμων στην πλατεία Τριών Συμμάχων, με την βουλευτή Αχαΐας να έχει αναλάβει σημαντικό πόστο στο υπουργείο Εξωτερικών ως αναπληρώτρια, μπορεί εύκολα να αποτελέσει για ορισμένους ένα επιπλέον κίνητρο διαμαρτυριών, κατά την διάρκεια της παρέλασης και των εκδηλώσεων.

Εξάλλου, πέρα από τις πιθανές διαμαρτυρίες πολιτών για την ΕΛ.ΑΣ. υπάρχει και ο φόβος επεισοδίων από αντιεξουσιαστικές ομάδες της Πάτρας που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν προχωρήσει σε διάφορες κινήσεις, από καταλήψεις έως και επιθέσεις.

Σε κάθε περίπτωση οι εορταστικές εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Πάτρα για την 25η Μαρτίου, φέτος λόγω του Μακεδονικού, αλλά και εξαιτίας, άλλων παραγόντων είναι ιδιαίτερα επίφοβες.


Πηγή