Πάτρα: Μέχρι τις 30 Ιουνίου η προθεσμία για τα “αγνώστου ιδιοκτήτη” ακίνητα στο Κτηματολόγιο

Mε γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του Ελληνικού Κτηματολογίου, δίνεται νέα άτυπη παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου για την υποβολή ατελώς, αίτησης διόρθωσης προδήλου σφάλματος, για δικαιώματα της πρώτης κτηματογράφησης που είχε γίνει στην Πάτρα.
Πρόκειται για ακίνητα που θεωρούνται ως «αγνώστου ιδιοκτήτη», αφού για διάφορους λόγους δεν έχει ενδιαφερθεί κανείς μέχρι σήμερα γι΄αυτά, και βρίσκονται ένα βήμα πριν περάσουν οριστικά και αμετάκλητα στην
ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αρμοδίων παραγόντων, απομένουν 4.400 δικαιώματα αγνώστου ιδιοκτήτη.
Η νομική υπηρεσία του Κτηματολογίου έκρινε με γνωμοδότησή της από τις 10 Ιανουαρίου 2019, ότι οι εγγραφές της πρώτης κτηματογράφησης, που αφορούν το πολεοδομικό συγκρότημα της Πάτρας, κηρύσσονται οριστικές με την παρέλευση 15ετίας και όχι 14ετίας, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. Ετσι, μετά τις τελευταίες παρατάσεις που δόθηκαν, οι οποιεσδήποτε διορθώσεις μπορούν να γίνουν μέχρι τις 30 Ιουνίου, πριν η πρώτη κτηματογράφηση της Πάτρας κλείσει οριστικά.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.

  • Δημοσιεύτηκε:

    26 Μαρτίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία