Πάτρα: Νηπιαγωγείο στην Αγυιά στεγάζεται σε εμπορικό κατάστημα

Σε εμπορικό κατάστημα, γνωρίζουν τον κόσμο της εκπαίδευσης, τα νήπια του 34ου Νηπιαγωγείου της Αγυιάς στην Πάτρα. Η συγκεκριμένη περίπτωση, δυστυχώς, δεν είναι η μόνη, όπου η σχολική κοινότητα αντιμετωπίζει σωρεία κτιριολογικών προβλημάτων.

Μάλιστα, οι γονείς των νηπίων του 34ου Νηπιαγωγείου, διαμαρτύρονται και ζητούν από το Δήμο Πατρέων και τους άλλους αρμόδιους φορείς, βρουν λύση και να μεριμνήσουν ώστε να παιδιά τους να στεγάζονται σε ανθρώπινες και ασφαλείς συνθήκες.

Αφορμή για την παρέμβαση των γονέων, αποτέλεσε η απόφαση του Δήμου Πατρεών, να επαναπροκηρύξει τον διαγωνισμό για την εύρεση κατάλληλου κτιρίου που θα στεγάσει το νηπιαγωγείο.

Μάλιστα, επειδή – όπως αναφέρουν οι γονείς – επειδή είναι η τρίτη φορά που προκηρύσσεται ο διαγωνισμός τα τελευταία τέσσερα χρόνια, πρόκειται για «στάχτη στα μάτια», αφού και οι ίδιοι οι γονείς έχουν ερευνήσει τη γύρω περιοχή και δεν έχουν βρει κτίριο που να πληροί τις προϋποθέσεις για τη μεταστέγαση του νηπιαγωγείου.

Εκείνο δε, που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση, είναι το γεγονός ότι ήδη από το 2015 οι ίδιες οι υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων έχουν κρίνει το ακίνητο που στεγάζεται το νηπιαγωγείο ως ακατάλληλο, μετά από αυτοψία από πολιτικό μηχανικό της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικού έργου.

Οι γονείς των παιδιών, μετά από τα παραπάνω, ζητούν από τον Δήμο Πατρέων άμεση λύση του κτιριακού, με την ανέγερση νέου νηπιαγωγείου στην περιοχή. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει δώσει ο Δήμος στα 104 Νηπιαγωγεία της πόλης φιλοξενούνται 3.000 παιδιά.

Από αυτά τα 28 Νηπιαγωγεία στεγάζονται σε μισθωμένους, ακατάλληλους χώρους, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τα παιδιά αναγκάζονται να προαυλίζονται ακόμη και σε… μπαλκόνια. Γνωστές είναι και οι μεγάλες ελλείψεις σε κύριους και βοηθητικούς εκπαιδευτικούς χώρους.


Πηγή