Πάτρα: Ξεκινάει τη λειτουργία του από του χρόνου ο νέος δημοτικός παιδικός σταθμός

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η ολοκλήρωση της αναδιαμόρφωσης του κτιρίου της Μανιακίου, με τις εργασίες να προχωρούν με γοργούς ρυθμούς.

Η δημοτική αρχή υλοποιεί την απόφαση της να προχωρήσει στην διαμόρφωση ενός ακόμα δημοτικού παιδικού σταθμού της Πάτρας, δίνοντας βάρος στο θέμα της προσχολικής αγωγής και διευκολύνοντας δεκάδες εργαζόμενους γονείς που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για να στείλουν το παιδί τους σε ιδιωτικούς σταθμούς.

Στο κτίριο της Μανιακίου, οι εργασίες του οποίου προχωράνε και ένα σημαντικό μέρος του όλου έργου έχει ήδη υλοποιηθεί, θα λειτουργήσει ο μεγαλύτερος παιδικός σταθμός της Πάτρας και ένας από τους καλύτερους σε όλη την Ελλάδα. Τουλάχιστον αυτός είναι ο στόχος των αρμοδίων.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν στην αντιδημαρχία η μελέτη του έργου αρχικά προέβλεπε την φιλοξενία στο συγκεκριμένο δημοτικό παιδικό σταθμό, πάνω από 150 παιδιών. Με την κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου ο δημοτικός παιδικός σταθμός θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει τουλάχιστον 200 παιδιά.

Το χρονοδιάγραμμα που έχει οριστεί για το έργο έχει στόχο του την λειτουργία του δημοτικού παιδικού σταθμού από την νέα κιόλας χρονιά και με βάση τον ρυθμό των εργασιών όλα δείχνουν ότι ο σκοπός αυτός θα επιτευχθεί.

Αυτό σημαίνει ότι πολλά από τα κενά που είχαν παρατηρηθεί τις περασμένες χρονιές, με αρκετά παιδιά να μένουν έξω από τα προγράμματα voucher, θα καλυφθούν με την λειτουργία του δημοτικού αυτού παιδικού σταθμού. Το έργο πρόκειται να ξεπεράσει τα 450.000 ευρώ και η χρηματοδότηση του είναι μέσα από το πρόγραμμα ΣΑΤΑ, αλλά και από πόρους του Δήμου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το κτίριο αυτό που διαμορφώνεται σε δημοτικό παιδικό σταθμό είναι ένα από τα ιστορικά του κέντρου της Πάτρας. Παλιότερα εκεί λειτουργούσε το πρώην Πειραματικό, ενώ τα τελευταία χρόνια αποτελούσε την στέγη του ΑΣΤΟ.


Πηγή