Πάτρα: Ο άστεγος με το καροτσάκι που έχει κάνει την… έδρα του, εστία μόλυνσης

Το φαινόμενο των αστέγων στην Πάτρα παραμένει έντονο και υπαρκτό.

Άνθρωποι που αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα, οικονομικά και όχι μόνο, μένοντας στους δρόμους και στα παγκάκια, με τους περισσότερους από αυτούς να έχουν αρνηθεί την βοήθεια των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και ένας άστεγος που ζει κάτω από άθλιες συνθήκες στη Γούναρη, απέναντι από την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων. Ο άστεγος αυτός είναι ανάπηρος και κινείται με ένα αναπηρικό καροτσάκι. Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, δεν είναι από την Ελλάδα, αλλά προέρχεται από χώρα των Βαλκανίων.

Λόγω των κινητικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει και της κατάστασης στην οποία βρίσκεται, το μέρος που έχει βρει καταφύγιο, απέναντι από την εκκλησία, ένα υπόστεγο που τον προφυλάσσει από το κρύο και την βροχή έχει μετατραπεί σε… χωματερή, με τη δυσοσμία να είναι έντονη και τους κατοίκους που είναι κοντά στο σημείο, να υποφέρουν στην κυριολεξία.

Οι ίδιοι όπως υποστηρίζουν έχουν ειδοποιήσει τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου για να επέμβουν, όμως, όσο φορές και αν έχουν πάει υπάλληλοι και κοινωνικοί λειτουργοί, ο άστεγος έχει αρνηθεί να τους ακολουθήσει, λέγοντάς τους ότι δεν θέλει καμία βοήθεια. Προτιμά να ζει στους δρόμους και στα παγκάκια και να ζητιανεύει.

Πρόκειται για μία φιγούρα που πλέον έχει γίνει γνωστή και σε άλλες περιοχές της Πάτρας, αφού γυρίζει με το αναπηρικό του καροτσάκι παντού. Η… έδρα του, όμως, είναι ένας κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, με τους κατοίκους να έχουν βρει τον μπελά τους, ζητώντας από τους αρμοδίους να κάνουν κάτι για να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Πλησιάζουν οι ζέστες και η δυσοσμία γίνεται ακόμα πιο έντονη για αυτούς.

Μια ακόμα περίπτωση είναι και αυτή του αστέγου της Έλληνος Στρατιώτου. Πρόκειται για άτομο μεγαλύτερης ηλικίας που έχει σοβαρό πρόβλημα με το αλκοόλ και αρκετές φορές έχει βρεθεί στο έδαφος, σε κατάσταση αναισθησίας. Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ζητήσει τη συνδρομή των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου.


Πηγή