Πάτρα: Προχωρά η υπογειοποίηση του τρένου

Στα χέρια του Δήμου Πατρέων βρίσκεται η προμελέτη της ΕΡΓΟΣΕ για την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής από το Ρίο μέχρι τον σταθμό του Αγίου Διονυσίου. Η προμελέτη του έργου, παραδόθηκε από την ΕΡΓΟΣΕ στο Δήμο Πατρέων, ώστε ο τελευταίος να κάνεις τις όποιες παρατηρήσεις του.

Για το θέμα έγινε σήμερα σύσκεψη στο Δήμο Πατρεών, όπου σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής: «παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, κλιμάκιο της ΕΡΓΟΣΕ με επικεφαλής τον Διευθυντή Έργων, Δ. Τσοτσορό, και οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου.

Στην σύσκεψη έγινε ενημέρωση για την προμελέτη υπογειοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής από το Ρίον μέχρι τον σταθμό του Αγίου Διονυσίου. Η προμελέτη παραδόθηκε σε ηλεκτρονική μορφή για να εκφραστούν οι παρατηρήσεις του Δήμου.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Έργων της ΕΡΓΟΣΕ το έργο που εκτελείται ήδη μέχρι τον Σταθμό του Ρίου, κατασκευάζεται με κλίση τέτοια που θα συνδέεται με το έργο της υπογειοποίησης το οποίο θα συνεχιστεί με επόμενο έργο.

Με την ολοκλήρωση της προμελέτης ετοιμάζονται και τα τεύχη δημοπράτησης για να προκηρυχθεί μέχρι τον Μάϊο το νέο έργο που θα αφορά μελέτη – κατασκευή από το Ρίον έως τον Σταθμό του Αγίου Διονυσίου.

Ο Δήμαρχος μετά από αυτή την συνάντηση προγραμματίζει συνάντηση με τους φορείς της περιοχής του Αρκτικού Διαμερίσματος για να τους ενημερώσει σε ποιο σημείο βρίσκεται το θέμα της υπογειοποίησης».


Πηγή