Πάτρα – Τα γραφεία της ΝΟΔΕ Αχαΐας επισκέφτηκε η υποψήφια Ευρωβουλευτής, Ελίζα Βόζεμπεργκ

Τα γραφεία της ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Αχαΐας επισκέφτηκε το πρωί του Σαββάτου 23/3 η υποψήφια Ευρωβουλευτής της παράταξης, Ελίζα Βόζεμπεργκ.

Η ίδια δήλωσε βέβαιη για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις προσεχείς Ευρωεκλογές, ενώ αναφέρθηκε και σε επιμέρους θέματα που αφορούσαν τη δράση της κατά την 5ετής θητεία της στην Ευρωβουλή το διάστημα 2014-2019. Η Ελίζα Βόζεμπεργκ έκανε ειδική αναφορά και στους τομείς ευθύνης της, με τους οποίους καταπιάστηκε την τελευταία 5ετία, όπως την μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη και ειδικότερα το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα στην Ελλάδα, ενώ μίλησε και για την προκλητικότητα της Τουρκίας, για τα εθνικά μας θέματα, για την σθεναρή-παρεμβατική στάση που θα ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία μετά και την αναγνώριση της «Βόρειας Μακεδονίας» από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για τις μεταφορές και για τον τουρισμό.

'Εχοντας προχωρήσει σε 120 παρεμβάσεις στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο και ούσα μέλος των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE), Μεταφορών και Τουρισμού (TRAN) και Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων (FEMM), αλλά και Αντιπρόεδρος της Ομάδας Εργασίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) για θέματα Νομικών και Εσωτερικών Υποθέσεων, η παρουσία της στα γραφεία της ΝΟΔΕ ήταν πολύ χρήσιμη και ουσιαστική για τα στελέχη της ΝΔ σε τοπικό επίπεδο.

«Είμαστε σε πόλεμο. Και εσωτερικά και στην Ευρώπη. Και αυτόν τον πόλεμο θα τον νικήσουμε», παρατήρησε η Ελίζα Βόζεμπεργκ, αναφερόμενη τόσο στο μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ εντός συνόρων, όσο και στην άνοδο του Ευρωσκεπτικισμού και άλλων ακραίων δυνάμεων στην Γηραιά Ήπειρο. Η ίδια στάθηκε ιδιαίτερα στις προσπάθειες της Νέας Δημοκρατίας και, προσωπικά, του προέδρου της, Κυριάκου Μητσοτάκη για τη νέα σελίδα που θα γυρίσει σύντομα η χώρα, προχώρησε σε δριμεία κριτική στην ενδοτικότητα και τις παραχωρήσεις του ΣΥΡΙΖΑ τόσο στην Οικονομία, όσο και στα εθνικά μας θέματα, ενώ παρατήρησε ότι «αν δεν είχε ανατραπεί η κυβέρνηση υπό τον Αντώνη Σαμαρά, η χώρα μας θα είχε πετύχει μια καθαρή και όχι ψευδεπίγραφη έξοδο από τα Μνημόνια και δεν θα είχε την σημερινή αυστηρή επιτήρηση».

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ ανέλυσε τις προσπάθειες της ίδιας και της Νέας Δημοκρατίας μέσα σε αυτήν περίοδο αποσταθεροποίησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αμφισβήτησης της Ευρωπαϊκής ιδέας: «Είναι πλέον πιο αναγκαία από ποτέ η Ευρωπαϊκή επανεκκίνηση, μέσα από μια νέα πολιτική αντίληψη, μακριά από ακραίες φωνές, λαϊκισμούς, τεχνοκρατικές εμμονές, κλειστά σύνορα και μονομερείς ενέργειες. Με κοινό πρόγραμμα δράσης για την πραγματοποίηση θεσμικών μεταρρυθμίσεων, τόνωση της κοινωνικής διάστασης και εμβάθυνση της πολιτικής και οικονομικής της ταυτότητας. Οι Ευρωπαϊκές δημοκρατίες χρειάζονται ώριμους και ενεργούς πολίτες που θα συμμετέχουν στις εκλογές, ενημερωμένους και ευαισθητοποιημένους για τα κοινωνικά ζητήματα. Επίσης, κατά την άποψή μου, το μέλλον της Ευρώπης ανήκει στους νέους και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την συμμετοχή τους στην λήψη αποφάσεων. Όλον αυτόν τον κόσμο οφείλουμε να τον φέρουμε δίπλα μας, εμείς έχουμε την ευθύνη γι΄ αυτό. Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ευρώπη της ειρήνης, της ευημερίας και της αγάπης για τον άνθρωπο. Παράλληλα, η ελάφρυνση της χώρας μας από το δυσανάλογο βάρος των προσφυγικών πληθυσμών, η ρεαλιστική στήριξη με περισσότερα κονδύλια, αλλά και η εκκίνηση των Ευρωπαϊκών μηχανισμών αλληλεγγύης προς την Ελλάδα αποτελούν βασικό στόχο των προσπαθειών μου σε θεσμικό επίπεδο».

Παρόντες στην συνάντηση με την Ελίζα Βόζεμπεργκ ήταν εκτός των μελών της ΝΟΔΕ ΝΔ Αχαίας οι βουλευτές, πρώην βουλευτές, πολιτευτές και άλλα στελέχη της παράταξης.


Πηγή