Πάτρα: Υπαίθριο γλέντι στα σκαλάκια – Μαυροδάφνη, μπύρα και…. λιβάνι

Σε υπαίθριο «κέντρο διασκέδασης» μετατράπηκαν όλο το τελευταίο τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού οι δύο μεγαλύτερες κεντρικές σκάλες της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Καθ’ όλη της διάρκεια της ημέρας και ιδίως τη νύχτα οι κλίμακες της Αγίου Νικολάου και της Γεροκωστοπούλου κατακλύζονταν από κόσμο.

Η συντριπτική του πλειοψηφία ήταν νέοι άνθρωποι και φοιτητές με περιορισμένο budgeτ ή χωρίς διάθεση να πάνε σε κάποιο από τα νυχτερινά μαγαζιά της Πάτρας. Έτσι δημιουργούν μόνοι τους τις συνθήκες για να τα περάσουν καλά …υπαιθρίως.

Συγκεντρώνονται μεγάλες παρέες βάζουν τις μουσικές τους, αγοράζουν τις μπύρες τους ή τα κρασιά τους, στρίβουν κι ένα «πονηρό» τσιγάρο και το απολαμβάνουν. Δεν το λέμε τυχαία… Όποιος περνούσε από τις σκάλες μύριζε…τα εν λόγω τσιγάρα.

Κατά διαστήματα μάλιστα και στις δύο σκάλες δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο και όσοι ήθελαν απλά να περάσουν από το σημείο δυσκολεύονταν τρομερά.

Ειδικά στην Αγίου Νικολάου ο κόσμος πύκνωσε ακόμα περισσότερο το βράδυ της Κυριακής την ώρα της Τελετής Λήξης όταν και αρκετοί άλλοι Πατρινοί ή επισκέπτες έφθασαν στο σημείο για να παρακολουθήσουν τον σόου των πυροτεχνημάτων.

Από ότι φαίνεται όμως το συγκεκριμένο σκηνικό δεν περιορίζεται στην περίοδο του Καρναβαλιού καθώς και άλλες ημέρες, ιδίως Σαββατόβραδα, όταν ο καιρός το επιτρέπει Αγ. Νικολάου και Γεροκωστοπούλου, γεμίζουν από νέους που αναζητούν «εναλλακτικούς» και φθηνούς τρόπους διασκέδασης.


Πηγή