Πάτρα: «Ψήνεται» η κατασκευή νέου κτιρίου στο προαύλιο του νοσοκομείου Αγίου Ανδρέα

Τον δρόμο της υλοποίησης παίρνει το αμέσως προσεχές διάστημα το έργο της κατασκευής ενός στεγάστρου καθώς η η διαμόρφωση του αύλειου χώρου στο Νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας. Μετά από σχετικό αίτημα της διοίκησης του Νοσοκομείου τελικά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ενέκρινε την ένταξη των συγκεκριμένων παρεμβάσεων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με 510.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα εξετάζεται σοβαρά η δυνατότητα χρηματοδότησης της κατασκευής νέου κτιρίου στον Άγ. Ανδρέα που θα έχει χωρητικότητα 132 επιπλέον κλινών.

Αναφορικά με το ήδη εγκεκριμένο έργο του στεγάστρου, όπως μας εξηγεί ο διοικητής του Νοσοκομείου, Θόδωρος Σερεμέτης, αυτή την στιγμή οι είσοδοι του «κόκκινου κτιρίου» του νοσηλευτικού ιδρύματος και του 7όροφου δεν επικοινωνούν με αποτέλεσμα ασθενείς, εργαζόμενοι κι επισκέπτες να είναι εκτεθειμένοι στις ακραίες καιρικές συνθήκες.

Στόχος τώρα είναι να διαμορφωθεί ένα στέγαστρο ώστε να καλυφθούν αυτοί οι χώροι και να μην βρέχονται οι πολίτες ή να μην εκτίθενται τα καλοκαίρια στον ήλιο υπό αφόρητα υψηλές θερμοκρασίες.

Παράλληλα θα φτιαχτεί και ο προαύλιο χώρος του Νοσοκομείου όπου υπάρχουν, ειδικά μπροστά το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, επικίνδυνες υψομετρικές διαφορές.

«Δεν μπορείς ν’ αφήσεις ούτε για ένα λεπτό κάποιο φορείο στο σημείο. Υπάρχει ο φόβος να κυλήσει και να βρεθεί στην μέση του δρόμου», επισημαίνει ο κ. Σερεμέτης, ο οποίος είχε κάνει το αίτημα χρηματοδότησης των παρεμβάσεων εδώ καιρό.

Πλέον το έργο εντάχθηκε στις Δημόσιες Επενδύσεις με 510.000 και τρέχουν οι διαδικασίες των μελετών προκειμένου να διεξαχθεί ο διαγωνισμός για την υλοποίησή του. Στους κόλπους της διοίκησης του Νοσοκομείου υπάρχει η ελπίδα ότι εντός του έτους μπορεί να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Στην πρόσφατη συνάντηση του κ. Σερεμέτη και του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα όπου οριστικοποιήθηκε η ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα, συζητήθηκε όμως κι ένα ακόμα πολύ σοβαρό θέμα. Πρόκειται για την προοπτική κατασκευής ενός νέου κτιρίου στον Άγιο Ανδρέα προκειμένου να αναπτυχθούν εκεί 132 κρεβάτια που χρειάζεται το Νοσοκομείο αλλά δεν μπορούν να λειτουργήσουν στις υπάρχουσες υποδομές του.

Όπως εξήγησε ο κ. Σερεμέτης με βάση τον νέο Οργανισμό στο νοσοκομείο προβλέπεται να αναπτυχθούν έως και 465 κλίνες, εκ των οποίων σήμερα είναι ανεπτυγμένες οι 333 κλίνες. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να υποβληθεί πρόταση εκ μέρους της Διοίκησης του Νοσοκομείου, ώστε στη συνέχεια οι υπηρεσίες της Περιφέρειας να προχωρήσουν στη μελέτη νέας κτιριολογικής μονάδας.

Στόχος είναι να στεγαστούν εκεί Κλινικές που σήμερα δεν έχουν αναπτυχθεί, να προχωρήσει η πλήρης ανάπτυξη της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας αλλά και να στεγάσει λειτουργικούς χώρους όπως φαρμακείο και αποθήκες υλικού. Στην κατεύθυνση αυτή θα διερευνηθεί η δυνατότητα χρηματοδότησης του έργου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.


Πηγή