Πανελλαδική αίσθηση έκανε η κινητοποίηση του ΣΚΕΑΝΑ στην Πάτρα – Σε απεργία οι επιχειρήσεις εστίασης και […]

Με μια κινητοποίηση που έκανε αίσθηση πανελλαδικά, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης και αναψυχής της Πάτρας, έκλεισαν την Δευτέρα τις επιχειρήσεις τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το υπέρμετρο βάρος που καλούνται να σηκώσουν σε φόρους και εισφορές.
Ηταν η πρώτη φορά που ένας επιχειρηματικός κλάδος, ο ΣΚΕΑΝΑ, πραγματοποιεί απεργία και το γεγονός δεν πέρασε απαρατήρητο. Σχεδόν όλα τα καφέ και τα εστιατόρια στο κέντρο της Πάτρας παρέμειναν κλειστά, με ελάχιστες εξαιρέσεις κυρίως στην Περιφέρεια (όπως Ζαρουχλέικα, Ψαροφάι) που στιγματίστηκαν από τους συναδέλφους τους, ενώ αντιδράσεις προκάλεσαν όσοι φούρνοι διέθεταν καφέ στο κοινό.
Μάλιστα, το μεσημέρι, μια ομάδα μελών του ΣΚΕΑΝΑ πέρασε από καταστήματα που αγνόησαν την κινητοποίηση του κλάδου και απαίτησαν από τους υπεύθυνους και τους ιδιοκτήτες να πράξουν ανάλογα. Καθολική ήταν η συμμετοχή και στην Αιγιάλεια.
Την ίδια στιγμή, στην πλατεία Γεωργίου ο σύλλογος διοργάνωσε μια μεγάλη συγκέντρωση, προσφέροντας στο κοινό δωρεάν καφέ και εδέσματα, ενώ από το βήμα πέρασαν οι φορείς της πόλης, συμπαραστεκόμενοι.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.

  • Δημοσιεύτηκε:

    18 Μαρτίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία