Παρουσία του Ν. Σαντορινιού η Γ. Σ. της Επιτροπής Νήσων – CPMR.

Κοινωνία Παρουσία του Ν. Σαντορινιού η Γ. Σ. της Επιτροπής Νήσων – CPMR.

Η «καρδιά» της Ευρώπης χτυπά για δύο ημέρες στην Κέρκυρα, καθώς αύριο ξεκινά η Γενική Συνέλευση της Επιτροπής Νήσων – CPMR. Συμμετέχουν Εκπρόσωποι από νησιωτικές Περιφέρειες της Ευρώπης συζητούν για: νησιωτικότητα, μεταφορές, περιβάλλον, κυκλική οικονομία, ενέργεια.

Στις εργασίες συμμετέχει ο Αν. Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, αξιωματούχοι της ΕΕ, της CPMR και των περιφερειών της Ευρώπης

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν σήμερα, στην έδρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην Κέρκυρα, ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος και ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Εξωστρέφειας Γιάννης Φοντάνας, ανακοίνωσαν το πρόγραμμα της διημερίδας και εξήγησαν τη σημασία που έχουν τέτοιου είδους διοργανώσεις για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

“Πρόκειται για μια σημαντική στιγμή για την Κέρκυρα και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων” δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος, “καθώς οι εκπρόσωποι των χωρών μελών της ΕΕ και των νησιωτικών περιοχών της Ευρώπης θα βρίσκονται στο νησί μας, θα το γνωρίσουν και θα αποφασίσουν από εδώ μια σειρά ζητημάτων, σημαντικών για το μέλλον των νησιών μας”. Και συνέχισε: “Στη διοργάνωση μας τιμά με την παρουσία του ο Αν. Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, αλλά και πλήθος αξιωματούχων από την ΕΕ και από τις Περιφέρειες της Ευρώπης. Με αυτό τον τρόπο καταδεικνύεται και η σημασία που δίνουν στα Ιόνια Νησιά και η αναγνώριση της αναβάθμισης της θέσης που έχει πλέον η ΠΙΝ στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι”.

Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι στη διημερίδα, που διοργανώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, θα συζητηθούν θέματα νησιωτικότητας και ειδικά προβλήματα των νησιών της Ευρώπης καθώς και κοινά ζητήματα ευρύτερου ενδιαφέροντος, κυρίως σχετιζόμενα με την ευρωπαϊκή πορεία των περιοχών.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φοντάνας δήλωσε ικανοποιημένος γιατί οι προσπάθειες της ΠΙΝ των τελευταίων 4-5 ετών σε ευρωπαϊκό επίπεδο φέρνουν καρπούς, αφού η διεκδίκηση της εν λόγω διοργάνωσης ήταν επιτυχής και καταφέραμε να φέρουμε στην Κέρκυρα αυτή την υψηλού επιπέδου διημερίδα, με σημαντικές παρουσίες και ενδιαφέρουσα θεματολογία.

“Οι προσπάθειές μα ήταν πάντα επικεντρωμένες στη διεκδίκηση συζήτησης θεμάτων όχι μόνο χρηματοοικονομικού και τεχνοκρατικού χαρακτήρα, αλλά και όσων άπτονται της κεντρικής πολιτικής σκηνής”, δήλωσε. “Αυτό το κάνουμε πράξη και συζητάμε όλοι μαζί για το μέλλον των θεσμών και πολιτικών ζητημάτων που μας αφορούν”, κατέληξε.


Πηγή