ΠΑΤΡΑ: «Λουκέτο» σε καφέ… αλλά με «απεργοσπάστες»! Κάποια άνοιξαν… κανονικά στην ώρα τους! Κλειστό το κέντρο – […]

«Λουκέτο» βάζουν σήμερα Δευτέρα για 24 ώρες καφετέριες, ψησταριές, μπαρ, εστιατόρια,ταβέρνες, όλος ο κλάδος της εστίασης, καθώς οι ιδιοκτήτες τους ζητούν μεταξύ άλλων μονοψήφιο ΦΠΑ, μείωση του μη μισθολογικού κόστους κλπ. Σύνθημα του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Ν. Αχαΐας είναι το «κλείνουμε για να μην κλείσουμε», ενώ στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου.

Στην σημερινή κινητοποίηση αναμένεται να μετάσχουν περισσότερα απο 1.000 καταστήματα εστίασης και αναψυχής , ενώ συμμετοχή έχουν δηλώσει και πολλές επιχιερήσεις από την Κάτω Αχαϊα και την Αιγιάλεια! Πάντως σε κάποια σημεία της πόλης καφέ αλυσίδας είναι ανοιχτά!

Σε ανακοίνωση του ο ΣΚΕΑΝΑ αναφέρει:

«Θα υπάρχει καφές στην πλατεία για όλους. Προτρέπουμε να μην πάρει κανείς καφέ ή οτιδήποτε άλλο από συναφή ανοιχτά καταστήματα. Μετά τις 4:00 και μέχρι την νύχτα, θα βγει η ομάδα περιφρούρησης. Όσοι ελάχιστοι σκεφτούν να μείνουν ανοιχτοί ας σεβαστούν το μεροκάματο των κλειστών, που θα το κλέψουν για μία μέρα, αλλά δεν θα το έχουν αύριο».

Ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Ν. Αχαΐας και τα μέλη του με το σύνθημα “Κλείνουμε για να μην κλείσουμε” θα προβούν σε Παναχαϊκή κινητοποίηση, την Δευτέρα, 18/3/2019 κλείνοντας για ολόκληρη την ημέρα και την νύχτα τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής, ενώ την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση στην Πλατεία Γεωργίου, στην Πάτρα.

Τα μέλη ζητούν μονοψήφιο Φ.Π.Α., μείωση του μη μισθολογικού κόστους και απλοποίηση διαδικασιών, ξεκαθάρισμα του τοπίου με τις εταιρίες πνευματικών δικαιωμάτων, αλλαγή νόμου περί 80 Decibel (αυτόφωρο- διασυρμός 10.000€ πρόστιμο) και εξορθολογισμός και επικαιροποίηση των 25 σημείων ελέγχου (πχ. κυτίο παραπόνων, μελέτη επικινδυνότητας, βιβλίο καπνού, πινακίδα απαγόρευσης εισόδου σε ανηλίκους κλπ).

«Η εστίαση δεν αντέχει άλλα βάρη, ήδη το κόστος μας έχει φτάσει στο 125% των μικτών μας εισπράξεων, κάνοντας την παρανομία στρατηγική επιβίωσης, κι όχι επιλογή μας. Διαμαρτυρόμαστε για να ζήσουμε εμείς και οι επιχειρήσεις μας. Μας οδηγούν σταδιακά σε κατάρρευση γι’ αυτό και επιβάλλεται να αντιδράσουμε» καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου.


Πηγή