Πρωτοφανές: Ο Δήμαρχος Δυτ. Αχαΐας απαγόρευσε στον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας να καταθέσει στεφάνι


Απίστευτο κι όμως αληθινό! Ποικίλα σχόλια για το τι μπορεί να υποκρύπτει η απόφαση του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας να απαγορεύσει στον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας να καταθέσει στεφάνι στις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου προκλήθηκαν στην περιοχή.

Μάλιστα, η ενέργεια αυτή του Δημάρχου προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Αχαΐας, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει «ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας δεν επέτρεψε στον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας να καταθέσει στεφάνι στην Κάτω Αχαΐα.

“Το μέγα θέμα της εποχής μας είναι η δημοκρατία. Όλοι μιλούν περί δημοκρατίας, ολίγοι όμως την καταλαβαίνουν και ολιγότεροι έχουν τη θέληση και την ικανότητα να την εφαρμόζουν.” Έτσι ξεκινά η ιδρυτική διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας το 1974 από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Σήμερα 45 χρόνια μετά αυτές οι δυο γραμμές μοιάζουν σαν να γράφτηκαν για το δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας . Η Νέα Δημοκρατία στις εθνικές επετείους εκπροσωπείται στις έδρες των Δήμων από τους προέδρους των αντίστοιχων ΔΗΜΤΟ οι οποίοι συμμετέχουν και στην κατάθεση στεφάνων. Στο Αίγιο ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ κατέθεσε στεφάνι, στα Καλάβρυτα ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ επίσης ,στην Πάτρα ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ και στην Κάτω Αχαΐα κανένας.

Ο κύριος Νικολάου δεν επέτρεψε να γίνει κατάθεση στεφάνου από τον πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ της Νέας Δημοκρατίας. Η απάντηση στο ερώτημα γιατί δεν το επέτρεψε ήταν πως θα επέτρεπε μόνο αν παρίστατο κάποιος βουλευτής. Ο κύριος Νικολάου μάλλον έχει μπερδευτεί. Η δομή και η λειτουργία των κομμάτων στη χώρα μας είναι θεσμικά και νομικά κατοχυρωμένη. Η συγκρότηση και λειτουργία τους αποτελεί το θεμέλιο λίθο του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Ποιόν θα ορίσει η Νέα Δημοκρατία να την εκπροσωπήσει δεν θα το αποφασίσει κανένα δήμαρχος και πολύ περισσότερο ο κύριος Νικολάου.


Πηγή