Πύργος: Μεγάλη κίνηση για τα Σαρακοστιανά

Προβληματισμένοι ζουν όλα τα χρόνια της κρίσης οι Έλληνες, αφού οι σοβαρές οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά δεν επιτρέπουν τον εορτασμό πατροπαράδοτων εθίμων σύμφωνα με τις επιθυμίες τους. Ωστόσο, για τους Έλληνες φαίνεται πως τίποτα δε στέκεται εμπόδιο, αφού ο εορτασμός τους γίνεται με τον ανάλογο σεβασμό που απαιτεί κάθε έθιμο. Η Καθαρά Δευτέρα αποτελεί ένα απ’ αυτά, κατά τη διάρκεια του οποίου πραγματοποιείται πέταγμα χαρταετού και εορταστικό τραπέζι με νηστίσιμα εδέσματα όπως χαλβάς, λαχανικά, θαλασσινά, ελιές, ταραμά και λαγάνα, που είναι και τα παραδοσιακά φαγητά της ημέρας.

Είναι τέτοια η ψυχοσύνθεση των Ελλήνων, όπου παρά τα οικονομικά προβλήματα κάθε χρόνο, το τραπέζι τους παραμένει πλούσιο από σαρακοστιανά φαγητά, άφθονο κρασί και μουσική. Μικροί και μεγάλοι φροντίζουν να περάσουν με τον ιδανικότερο τρόπο τη μέρα. Οι προμήθειες γι’ αυτή τη μέρα είναι απαραίτητες, γι’ αυτό το καταναλωτικό κοινό οφείλει να μεριμνήσει από νωρίς προκειμένου να μην υπάρχουν ελλείψεις και εν τέλει να διασκεδάσουν όλοι.

Αγορές στο «κόκκινο»!

Με τις προετοιμασίες για το τραπέζι να έχουν ξεκινήσει ήδη, η κίνηση στα καταστήματα τις τελευταίες μέρες γίνεται ολοένα και πιο έντονη και ο κόσμος καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρήσει το έθιμο ζωντανό. Σίγουρα Παρασκευή, Σάββατο και Καθαρά Δευτέρα είναι οι μέρες που συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη αγοραστική κίνηση από πλευράς καταναλωτών, με τους καταστηματάρχες να έχουν φροντίσει εδώ και μέρες να είναι γεμάτοι από προμήθειες

Διαβάστε περισσότερα στην εφ.«Πατρίς» της Κυριακής…


Πηγή