«Π. Μυλωνάς και Ν. Τσίπηρας επιδόθηκαν σε ένα κρεσέντο ανακριβειών, ψεμάτων και προσβολών προς το πρόσωπο του […]

Ο Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ κ. Παναγιώτης Μυλώνας και το μέλος του ΔΣ κ. Νίκος Τσίπηρας, συνεπικουρούμενοι από τον Διευθυντή Τεχνικών Έργων του Φορέα, παραχώρησαν στις 7-3-2019, συνέντευξη Τύπου στην οποία επιδόθηκαν σε ένα κρεσέντο ανακριβειών, ψεμάτων και προσβολών προς το πρόσωπο του Δημάρχου, τη στρατιωτική του υπόσταση, καθώς και τον θεσμό του Δημάρχου.

Ο Δήμαρχος Ζακύνθου επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματός του, έχει αποστείλει σωρεία εγγράφων, προκειμένου οι προαναφερθέντες να πράξουν τα αυτονόητα, από τις θέσεις που κατέχουν. Να σημειωθεί ότι στη θέση του Προέδρου – στην οποία παρουσιάζεται αξιοσημείωτη επιθυμία αγκίστρωσης-ο ίδιος ο Δήμαρχος Ζακύνθου προσωπικά τίμησε τον κ. Μυλωνά. Οι επανειλημμένες, τον τελευταίο καιρό, αιτήσεις του Δημάρχου προς τον κ. Μυλωνά να παραιτηθεί, αφού δεν επιτελεί το έργο που του έχει ανατεθεί, δεν του δίνει το δικαίωμα ως αντίποινα να διασπείρει ανακρίβειες και προσβολές, προκειμένου να καλύψει τη δική του ανικανότητα.

Ο Δήμος Ζακύνθου έχει αποδώσει στο Φορέα, στον οποίο συνεχίζει να προΐσταται ο κ. Μυλωνάς, τα παρακάτω ποσά:

ΕΤΗ

ΔΗΜΟΣ

2011

2.456.920,75 €

2012

2.450.294,72 €

2013

2.218.451,44 €

2014

1.952.021,07 €

2015

2.128.637,78 €

2016

2.532.500,00 €

2017

2.870.000,00 €

2018

3.106.081,04 €

Όπως είναι φανερό ο Δήμος έχει αυξήσει κατακόρυφα τις χρηματοδοτήσεις προς τον Φορέα. Παρά το γεγονός όμως, ότι απολαμβάνει γενναίας χρηματοδότησης από τον Δήμο για σειρά αναγκαίων ενεργειών, ώστε να αντιμετωπιστούν τα δεκάδες προβλήματα, δεν έχει κάνει ούτε βήμα μπροστά, αν και το ταμειακό υπόλοιπο του Φορέα ανέρχεται σήμερα, σε 424.944,37 € και σε αυτό προστίθενται οι 50.000 ευρώ από τη διοίκηση του αεροδρομίου, τις οποίες δεν έχει ακόμη εισπράξει υπογράφοντας σχετική σύμβαση μέχρι το 2022. Παράλληλα, ψευδώς ισχυρίζεται ότι δεν χρηματοδοτείται η αποκομιδή, παρότι το 2019 η χρηματοδότηση ειδικά και ξεχωριστά για την αποκομιδή ανέρχεται στο ποσό των 1.800.000 €.

Υπερηφανεύεται για τη διαχείριση των απορριμμάτων και την ενδιάμεση λύση άσχετα αν αυτή υπήρξε προϊόν συλλογικής δουλειάς των υπηρεσιών και των συνεργατών του Δήμου και του ΦοΔΣΑ με τον ίδιο να απουσιάζει συστηματικά εκτός Ζακύνθου σε κάθε δύσκολη στιγμή. Τώρα έρχεται να θερίσει αυτά που άλλοι έσπειραν. Όσο για την οριστική λύση του προβλήματος της διαχείρισης απορριμμάτων, σύμφωνα με τον στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου, προϋπολογισμού 26 εκ. ευρώ περίπου, αυτή σχεδιάστηκε με τη βοήθεια της Περιφέρειας και των τεχνικών συμβούλων, ενώ θα εκτελεστεί από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου.

Αντί για συνεντεύξεις Τύπου είναι προτιμότερο ο κ. Μυλωνάς να παραδώσει την παραίτησή του, καθώς σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το Φορέα δεν έχει πράξει το ελάχιστο.

Συγκεκριμένα:

  • Διαχρονικά δεν έλυσε το θέμα του βιολογικού και των στραγγιδίων του πρώην ΧΥΤΑ Σκοπού και δεν αποκατέστησε τις βλάβες, αν και στο ταμείο υπάρχει υπόλοιπο 424.944,37 €, ενώ ο βιολογικός παρουσία Δημάρχου του παραδόθηκε σε λειτουργία από την εταιρεία «Μεσόγειος»
  • Ποιους προσπαθεί να καλύψει μην αντιμετωπίζοντας το ζήτημα της πρώην Επιχείρησης Καθαριότητας, η οποία χρωστάει 11.351.912,36 €; Τι έχει κάνει 5 χρόνια τώρα για αυτό το ζήτημα;
  • Με ενέργειες του Δημάρχου η Περιφέρεια θα εξασφαλίσει χρηματοδότηση για την αποκατάσταση του πρώην ΧΥΤΑ.
  • Υπάρχει πλήρης απαξίωση του μηχανολογικού εξοπλισμού, των οχημάτων, των μηχανημάτων κλπ, ενώ κινούνται για τις ανάγκες αποκομιδής μόλις 1-5 οχήματα.
  • Επιβλήθηκε πρόστιμο για την λειτουργία του ΚΔΑΥ. Τι έχει κάνει για να αποκαταστήσει την κάκιστη λειτουργία, που είναι επικίνδυνη για το περιβάλλον και την υγεία των εργαζομένων;

Ο κ. Μυλωνάς επιρρίπτοντας συνεχώς ευθύνες στον Δήμαρχο για τη διαχείριση των χώρων του ΦοΔΣΑ συμπαρέσυρε στη Δικαιοσύνη εκείνον και Αντιδημάρχους για τις δικές του αστοχίες. Κανένας Δήμαρχος σε όλη την Ελλάδα, όπου λειτουργούν ΦοΔΣΑ, δεν έχει κατηγορηθεί για την κακή λειτουργία και διαχείριση απορριμμάτων.


Πηγή