Σε ετοιμότητα η εστίαση για την κορύφωση του Πατρινού Καρναβαλιού

Σε ετοιμότητα η εστίαση για την κορύφωση του Πατρινού Καρναβαλιού Σε ετοιμότητα η εστίαση για την κορύφωση του Πατρινού Καρναβαλιού

Σε πυρετό προετοιμασιών βρίσκονται τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής της Πάτρας για το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Πατρινού Καρναβαλιού.

Οι επαγγελματίες εστίασης ποντάρουν για ακόμα μία χρονιά στο καρναβάλι, προκειμένου να αυξήσουν τους τζίρους τους στα καταστήματα τους και να καλύψουν τις ζημίες των περασμένων μηνών. Το καρναβάλι, άλλωστε, είναι πηγής ζωής για την Πάτρα και η εστίαση αποτελεί μία από τις βασικές πτυχές της τοπικής οικονομίας, μέσα στην οποία εργάζονται χιλιάδες άνθρωποι.

Το προεδρείο του συλλόγου του ΣΚΕΑΝΑ τις περασμένες ημέρες προχώρησε σε μία σειρά επαφών, τόσο με την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, όσο και με φορείς, όπως ο δήμος και η Περιφέρεια, παραδίδοντας ορισμένες προτάσεις του που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα και που θα έχουν ως αποτέλεσμα την βελτίωση του Πατρινού Καρναβαλιού και την μείωση κάποιων φαινομένων που θίγουν το κύρος του και το brand του.

Ζητούμενο για τους επαγγελματίες, εκτός από το να δουν να γεμίζουν τα μαγαζιά τους όλες αυτές τις ημέρες του Πατρινού Καρναβαλιού, είναι και η ασφάλεια, τόσο του κόσμου που πρόκειται να έρθει στην Πάτρα για να διασκεδάσει, όσο και των εργαζομένων στα μαγαζιά τους.

"Αυτό που έχει σημασία για μας είναι να περάσει ο κόσμος καλά και μαζί με τον κόσμο να περάσουμε και εμείς" τονίζει ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρος Στεργίου. "Αυτό σημαίνει ότι για να περάσουμε καλά θα πρέπει να υπάρχει ασφάλεια και να σταματήσουν ορισμένα φαινόμενα που έχουν παρατηρηθεί τα προηγούμενα χρόνια".

Οι προτάσεις και το ζητούμενο

Στις προτάσεις που κατέθεσε ο σύλλογος σε ότι αφορά τις μέρες που έρχονται ήταν να απαγορευτούν οι ψησταριές από καταστήματα που δεν είναι υγειονομικού ενδιαφέροντος, να μην δοθούν άδειες σε πλανόδιους μικροπωλητές που δεν είναι από την Πάτρα, να γίνουν έλεγχοι για τις περιπτώσεις νοθευμένων ποτών.

Οι προτάσεις όμως αφορούν και τους επαγγελματίες του κλάδου όπως στο να μην βγάζουν ορισμένα καταστήματα εστίασης τα ηχεία τους στους πεζόδρομους και στους κοινόχρηστους χώρους, κάτι που μειώνει την κίνηση στα υπόλοιπα μαγαζιά και προκαλεί επικίνδυνες καταστάσεις με συνωστισμό στο κέντρο.

Όλα αυτά ήταν φαινόμενα που κυριάρχησαν τα προηγούμενα χρόνια στο Πατρινό Καρναβάλι. "Είναι φαινόμενα που θα πρέπει να τα σταματήσουμε, έτσι ώστε να έχουμε ένα καλύτερο καρναβάλι και να βελτιώσουμε την εικόνα του" τονίζει ο Σπύρος Στεργίου.

Όσο για τα μηνύματα και τις εκτιμήσεις που λένε για την αυξημένη προσέλευση κόσμου το Σαββατοκύριακο, ο κ. Στεργίου τονίζει: "Όλα δείχνουν ότι ο κόσμος θα είναι περισσότερος από ποτέ. Όμως το ζήτημα δεν είναι αυτό. Το ζήτημα είναι να κατασταλάξουμε ως πόλη σχετικά με το τι καρναβάλι θέλουμε".


Πηγή