Σκορπιός: Ο Ριμπολόβλεφ επενδύει 165 εκατ. ευρώ για έναν παράδεισο πολυτελείας στο νησί

Ο Σκορπιός αλλάζει μορφή προκειμένου να μετατραπεί σε ένα πολυτελές θέρετρο για λίγους

Σε έναν πολυτελή παράδεισο μετατρέπεται ο θρυλικός Σκορπιός καθώς η οικογένεια Ριμπολόβλεφ επενδύει 165 εκατομμύρια ευρώ στο νησί του Ωνάση. Από την άνοιξη του 2013, ο Σκορπιός, το μικρό νησί με τη μεγάλη ιστορία απέναντι από τη Λευκάδα, ανήκει στην Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα, κόρη του Ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ. Οι προεργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει εδώ και μήνες μετά και την έγκριση του σχετικού προεδρικού διατάγματος από το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης για την Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας.

Το έργο που εγκρίθηκε εμπίπτει στον τομέα του τουρισμού πολυτελείας και προβλέπει την ήπια ανάπτυξη 20-22 τουριστικών κατοικιών-υποδομών VIP Exclusive Club, για την προσέλκυση και φιλοξενία επισκεπτών υψηλού επιπέδου. Όπως είχε αναφέρει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης σε σχετική ανακοίνωσή του, το εγκριθέν σχέδιο προεδρικού διατάγματος οριοθετεί τις χρήσεις γης και τους όρους δόμησης της στρατηγικής επένδυσης, η οποία περιλαμβάνει ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων 60 κλινών, πολυ-αθλητική εγκατάσταση, lounge λουομένων, spa, εκσυγχρονισμό και επέκταση λιμενικών εγκαταστάσεων, αμφιθέατρο, ελικοδρόμιο, αγροτική φάρμα και αρένα ιππασίας που υλοποιείται σε έκταση 830 στρεμμάτων

Το επενδυτικό πρότζεκτ το οποίο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2021, περιλαμβάνει εκθεσιακούς χώρους, αμφιθέατρο, ελικοδρόμιο, φάρμα, πισίνες, τεχνητή λίμνη, γήπεδα ποδοσφαίρου 5Χ5, γήπεδο τένις χώρο για τους στάβλους και αρένα ιππασίας, αλλά και πολλούς κήπους. Στο πράσινο και τη ανάδειξη του φυσικού τοπίου επικεντρώνονται άλλωστε και οι εργασίες αυτή την περίοδο καθώς σε εξέλιξη είναι η μεγάλη επιχείρηση μεταφύτευσης ελαιόδεντρων και καλλωπιστικών δέντρων με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως κάποια έχουν ηλικία έως και 150 ετών.

Η μεταφορά των δέντρων γίνεται μετά από προσεχτική μελέτη με σεβασμό στη φύση και με στόχο να διατηρηθεί η συνέχεια των ζωνών βλάστησης και να μην επηρεαστεί, αλλά να ενισχυθεί το οικοσύστημα του νησιού. Σκοπός του πλάνου είναι επίσης να διατηρηθεί η φυσιογνωμία του νησιού και με σεβασμό στο χαρακτήρα που του είχε προσδώσει ο Ωνάσης να αναδειχθεί το τοπίο του. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», εκτός από τα δένδρα αυτή τη στιγμή ξηλώνεται και μεταφέρεται και το γκαζόν κυρίως από το χώρο στο λιμάνι, εκεί όπου έδενε η θρυλική θαλαμηγός Χριστίνα.

Το γκαζόν που υπάρχει στο Σκορπιό το είχε φυτέψει ο Αριστοτέλης Ωνάσης με σπόρους από την Αργεντινή και είναι ανθεκτικό στο θαλασσινό νερό, ενώ λέγεται πως πολλοί Λευκαδίτες που εργάζονταν στα χρόνια του Ωνάση στο νησί, είχαν πάρει σπόρους από το γκαζόν και τους είχαν φυτέψει στα σπίτια τους. Σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μελέτη στο νησί θα παραμείνουν οι αμυγδαλιές, οι αγριοτριανταφυλλιές, τα πεύκα, οι πυκνοδάφνες και οι συκιές, πολλά από τα οποία είχε επίσης φυτέψει ο ίδιος ο Ωνάσης.

Η συγκεκριμένη επένδυση έχει προϋπολογισμό 165 εκατ. ευρώ και αναμένεται να απασχολήσει 120 άτομα κατά τη λειτουργία της και πολλαπλάσια κατά τη διάρκεια της κατασκευής του έργου. Η ανάθεση του έργου της κατασκευής θα πραγματοποιηθεί μέσω διεθνούς διαγωνισμού που θα διενεργήσει η Μυκήναι, η εταιρεία που συστάθηκε με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, την υλοποίηση των εργασιών ανάπλασης στο νησί.

Πηγή: www.lifo.gr

Tags:ο ΣκορπιόςΠαράδεισοςΡιμπολόβλεφ


Πηγή