Σπουδαία διάκριση για την Πολεμική Αεροπορία


Μία σημαντική διάκριση πέτυχε η Πολεμική Αεροπορία της χώρας μας μέσω του σμηναγού Βασίλη Κοντόπουλου…

…ο οποίος ψηφίστηκε από τους συναδέλφους του ως ο κορυφαίος πιλότος σε σχολείο αεροπορικής τακτικής του ΝΑΤΟ, που έγινε στην πόλη Αλμπαθέτε της Ισπανίας.

«Θέλουμε κάθε φορά ο αντίπαλος να θυμάται ποιον έχει απέναντι», ανέφερε σε δηλώσεις του ο σμηναγός Κοντόπουλος, σχολιάζοντας τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας »Δημοκρατία», ο σμηναγός από την 337 Μοίρα της 110 Πτέρυγας Μάχης στη Λάρισα ψηφίστηκε από 40 ιπταμένους του ΝΑΤΟ που προέρχονται από επτά πολεμικές αεροπορίες και συμμετείχαν σε αυτή την εκπαιδευτική άσκηση ως «Best Warrior», δηλαδή ως ο επικεφαλής που θα ήθελαν να τους οδηγήσει στη μάχη. Η διάκριση αυτή έχει μεγάλη βαρύτητα, καθώς έρχεται από πιλότους που έχουν γράψει χιλιόμετρα στον αέρα παίρνοντας μέρος σε πολεμικές αποστολές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η αντιπροσωπεία της 337 Μοίρας βρέθηκε με τέσσερα αεροσκάφη F- 16 Block 52+ για περισσότερο από δύο εβδομάδες στην Ισπανία συμμετέχοντας στην πρώτη εκπαιδευτική σειρά αέρος για το 2019 του Προγράμματος Τακτικής Ηγεσίας του ΝΑΤΟ που υλοποιήθηκε στην αεροπορική βάση Los Llanos στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας.


Πηγή