Στήριξη της καινοτόμου και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας- Τριήμερο εκδηλώσεων στην Πάτρα


Το Επιμελητήριο Αχαΐας στο πλαίσιο του προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας με τίτλο «Match and Develop a Startup», και σε συνεργασία με την Patras IQ, το Mindspace, το Orange Grove Patras και το Pos4Work, φιλοξενεί στις 15, 16 και 17 Μαρτίου 2019, 3ήμερη εκδήλωση στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αχαΐας (Μιχαλακοπούλου 58).

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου στον ίδιο χώρο και ώρα 12.00, έχει προγραμματιστεί σχετική Συνέντευξη Τύπου.

Σκοπός του προγράμματος είναι να δώσει τη γνώση, τα απαραίτητα εργαλεία και την καθοδήγηση που απαιτούνται για την ανάπτυξη του επιχειρηματικού σας σχεδίου μέσω:

  • Mentoring από στελέχη επιτυχημένων startups (που έχουν ήδη λάβει χρηματοδότηση ή έχουν έσοδα) και από στελέχη της αγοράς με μεγάλη εμπειρία σε θέματα επιχειρηματικότητας. Εξιδεικευμένων workshops σε νομικά θέματα, σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα, καθώς και σε θέματα ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων και business analytics.

Για τις ομάδες σε πιο αρχικό στάδιο, θα δοθεί στήριξη για την:

  • Ανάπτυξη του επιχειρηματικού μοντέλου με τη βοήθεια ειδικών μεντόρων (mentoring sessions), χρησιμοποιώντας τη μεθοδολογία του καμβά επιχειρηματικού σχεδίου (business model Canvas). Κατανόηση της έννοιας της οικοδόμησης μιας ομάδας εργασίας και πιθανή ενίσχυση της με νέα μέλη. Υποστήριξη στην ανάπτυξη ενός mockup της επιχειρηματικής τους ιδέας και ικανοτήτων παρουσίασης (pitching).

Την Κυριακή 17 Μαρτίου οι επιχειρηματικές ιδέες θα παρουσιαστούν σε κριτική επιτροπή και θα αξιολογηθούν. Η καλύτερη ιδέα που θα αναδειχθεί θα επιβραβευθεί με απευθείας συμμετοχή της στη Β’ Φάση του επόμενου Διαγωνισμού «Καινοτομίας & Τεχνολογίας», με παράλληλη πρόσβαση σε επιπρόσθετα σεμινάρια εκπαίδευσης και υποστηρικτικές υπηρεσίες του POS4work. Σε επιλεγμένες ομάδες θα δοθούν δωρεάν υπηρεσίες Amazon, Geetbot και Apifon.


Πηγή