Συναγερμοί και Αντικλεπτικά Αυτοκινήτου: Ποια είδη υπάρχουν

https://saveltrade.gr/image/cache/data/product-8157/carman_chn-okl6168_d-800×800.jpg

Η ασφάλεια του αυτοκινήτου είναι εξαιρετικά σημαντική. Επειδή λοιπόν οι καιροί είναι δύσκολοι ιδιαίτερα σε μεγάλες πόλεις όπως η Αθήνα,αποφασίσαμε να κάνουμε μια μικρή ανασκόπηση σε ότι αφορά τους συναγερμούς και τα αντικλεπτικά αυτοκινήτου.

Άλλωστε δεν είναι κακό να προσέχουμε. Γιατί όπως είναι γνωστό, όποιος προσέχει…έχει.

  1. Κλειδαριές τιμονιού

Ένα από τα πιο γνωστά και ευρέως διαδεδομένα αντικλεπτικά αυτοκινήτου. Η λειτουργία του είναι απλή. Κλειδώνει το τιμόνι με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να μην μπορεί να πάει πουθενά.

  1. Οι Κλειδαριές του καπό

Στόχος του συγκεκριμένου αντικλεπτικού συστήματος είναι να διασφαλίσει ότι η μπαταρία ή άλλα εξαρτήματα του αυτοκινήτου που βρίσκονται μέσα στο καπό θα μείνουν μακριά από κακόβουλα χέρια.

  1. Κλειδαριές ελαστικών

https://saveltrade.gr/image/cache/data/product-7860/9200000088747379-800×800.jpg

Εγγυάται την ασφάλεια του αυτοκινήτου σας από κλοπή καθώς το εμποδίζει να κινηθεί, Τοποθετείται σε ένα από τα ελαστικά του αυτοκινήτου. Σε σχέση με άλλα αντικλεπτικά αυτοκινήτου έχει το μειονέκτημα ότι η τοποθέτησή του παίρνει λίγη ώρα μέχρι να πραγματοποιηθεί,

Συμπέρασμα; Είναι κατάλληλο για τις περιπτώσεις που θα αφήσετε το αμάξι ακίνητο για αρκετή ώρα.

  1. Διακόπτης λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος

Ενεργοποιείται με το κλείδωμα του αυτοκινήτου. Καθώς απαιτεί συγκεκριμένη διαδικασία ξεκλειδώματος προστατεύει το αυτοκίνητός σας ακόμα και στην περίπτωση που κάποιος θα προσπαθήσει να παραβιάσει το σύστημα ανάφλεξης.

  1. Συναγερμοί

Οι συναγερμοί είναι ουσιαστικά η μεγαλύτερη κατηγορία αντικλεπτικών αυτοκινήτου. Για αυτό και σε αρκετές περιπτώσεις αντιμετωπίζονται ξεχωριστά από τα υπόλοιπα συστήματα.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη συναγερμών αυτοκινήτου και σε αρκετές περιπτώσεις κάποιοι είναι συνδεδεμένοι με την αγορά του. Έτσι συναντάμε από απλούστερα συστήματα με αισθητήρες ειδοποιούν τον ιδιοκτήτη και τους γύρω για συγκεκριμένες ενέργειες όπως το σπάσιμο του τζαμιού ή όταν κάποιος πλησιάσει το αυτοκίνητο.

Οι πιο σύγχρονοι και πολύπλοκοι συναγερμοί δίνουν τη δυνατότητα με τη χρήση GPSνα βρει κάποιος ακριβώς που είναι το αυτοκίνητό του σε περίπτωση κλοπής.

Οι συναγερμοί και τα αντικλεπτικά αυτοκινήτου είναι ένα σημαντικό μέσο για τη διασφάλιση της περιουσίας σας. Ιδιαίτερα αν μένετε στην Αθήνα ή σε κάποια άλλη μεγάλη πόλη η κατάλληλη αντικλεπτική προστασία είναι απαραίτητη.

Στο Saveltrade θα βρείτε online μια μεγάλη ποικιλία σε αξεσουάρ αυτοκινήτων που θα καλύψει κάθε σας ανάγκη.


Πηγή