Συναυλία Rotting Christ: Αιχμηρές ανακοινώσεις και βολές ανταλλάσσουν Νάσος Ηλιόπουλος και Δήμος Πατρέων

Ως εξαιρετικά ανησυχητικά χαρακτηρίζει τα τελευταία κρούσματα λογοκρισίας, ο Νάσος Ηλιόπουλος. Ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, σχολιάζει κριτικά τη στάση του δήμου Πατρέων σχετικά με την αναβολή μουσικής συναυλίας διεθνούς φήμης ελληνικού metal συγκροτήματος Rotting Christ, ενώ συμπληρώνει πως αυτό συμβαίνει λίγες μόνο ώρες μετά την παρέμβαση ακροδεξιών σε θεατρική παράσταση της Θεσσαλονίκης.

Ο Ν. Ηλιόπουλος δεν παραλείπει να υπενθυμίσει την τραγική, για την ελευθερία του λόγου και της τέχνης, επίθεση σε παράσταση του Θεάτρου Χυτήριο πριν από μερικά χρόνια.

«Mε θλίβει η σιωπή του και η τακτική του να επικαλείται ηλεκτρολογικά προβλήματα. Πιστεύω ότι δουλειά του κάθε Δήμου, είναι να προασπίζεται την ελευθερία της έκφρασης, να ενθαρρύνει την καλλιτεχνική δημιουργία, να περιθωριοποιεί τους αυτόκλητους ιεροεξεταστές της καθημερινής ζωής», αναφέρει σχετικά με τη στάση του δήμου στην περίπτωση του περιστατικού της Πάτρας.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ

Άμεση ήταν η απάντηση από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Πατρέων: "Ο μέχρι πρότινος υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος Δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα κ. Ηλιόπουλος, με σημερινή του δήλωση, αναμασά την άθλια συκοφαντία περί δήθεν "λογοκρισίας". Είναι θράσος και πρόκληση ο μέχρι πρότινος υπουργός μιας κυβέρνησης η οποία ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση ώστε να πέσουν στα μαλακά οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, που συγκυβέρνησε τέσσερα χρόνια με τους εθνικιστές του Καμμένου και που στελέχη της φωτογραφίζονταν με χρυσαυγίτες στο Καστελλόριζο, να επιχειρεί να ταυτίσει τη Δημοτική Αρχή της Πάτρας με τους φασίστες. Μιλώντας για «λογοκρισία» παραποιεί την πραγματικότητα, αντιγράφοντας τον Γκέμπελς.

Η Δημοτική Αρχή παραχώρησε και παραχωρεί δημοτικούς χώρους και διευκολύνει όλους τους φορείς, πολιτικούς, συνδικαλιστικούς, αθλητικούς κ.λπ., χωρίς διακρίσεις και αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Δεν παραχωρούμε χώρους και δεν διευκολύνουμε με κανέναν τρόπο μόνο το ναζιστικό μόρφωμα της «Χρυσής Αυγής».

Ο πατραϊκός λαός και οι μαζικοί φορείς του, που με την κινητοποίησή τους και το πανελλαδικό κύμα συμπαράστασης συνέβαλαν στην αθώωση του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, που δικάστηκε γιατί δεν διευκόλυνε τη Χρυσή Αυγή, έχουν βγάλει συμπεράσματα και θα δώσουν την απάντησή τους στις εκλογές του Μαΐου".

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.

  • Δημοσιεύτηκε:

    14 Μαρτίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία