Σ. Κροκίδης: «Για όλα φταίει ο Μητσοτάκης και η Κράτσα;».

Κοινωνία Σ. Κροκίδης: «Για όλα φταίει ο Μητσοτάκης και η Κράτσα;».

Με ανακοίνωση του ο Πολιτευτής της Ν.Δ. και πρώην Δήμαρχος Σπύρος Κροκίδης, με αφορμή την ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Γαλιατσάτου για τον Πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζει τα εξής:

«Δεν είναι πολιτική υπερβολή ή αγένεια να υπενθυμίσουμε στους πολίτες της Κέρκυρας ότι το σύνθημα του κ. Τσίπρα για τις εκλογές του Μαΐου του 2014 αλλά και των εθνικών εκλογών που ακολούθησαν ήταν «μία μάχη, τρεις κάλπες και μία επιλογή».

Είχε τονίσει ο κ. Τσίπρας, στην επίσκεψή του στην Κέρκυρα, ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι κεντρική πολιτική σκηνή. Μία από τις παραπάνω κάλπες ήταν και εκείνη η οποία ανέδειξε τον κ. Γαλιατσάτο Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων.

Υπηρέτησε ευδοκίμως την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ο κ. Γαλιατσάτος;

Θέτω ορισμένα εύλογα ερωτήματα που αφορούν στην Κέρκυρα.

1. Αποδέχθηκε το προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ «ούτε σκουπιδάκι στο Τεμπλόνι ούτε χαρτοπετσέτα στην Λευκίμμη»;
2. Όρθωσε ανάστημα όταν με ευθύνη της κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, ανατράπηκε ο σχεδιασμός ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων της Κέρκυρας μέσω ΣΔΙΤ, της κυβερνήσεως της ΝΔ;
3. Παρότρυνε η συνεργάστηκε ουσιαστικά με τον Δήμο της Κέρκυρας (βλέπε δηλώσεις Νικολούζου) για την εξεύρεση λύσεως στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων όταν η γειτονική Περιφέρεια Ηπείρου έγινε υπόδειγμα προς μίμηση;
4. Ανέπτυξε «αυτοδιοικητική διπλωματία» με την Περιφέρεια Ηπείρου για απόκτηση τεχνογνωσίας ή για κάθε είδους συνδρομή;
5. Αφήνει στην εκπνοή της αυτοδιοικητικής του θητείας ένα επαρκώς συντηρημένο εθνικό και επαρχιακό οδικό δύκτιο;
6. Οργάνωσε με τρόπο επαρκή τις διοικητικές υπηρεσίες της Περιφέρειας;
7. Αφήνει πίσω του στην Κέρκυρα ένα εμβληματικό έργο που να τον θυμίζει;

Εάν έχει την καλλίτερη εντύπωση για τα αυτοδιοικητικά του «επιτεύγματα» στην Κέρκυρα, τότε η κανιβαλίστικη αναφορά του στον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει αντίκρισμα σ’ αυτό που έλεγε ο Λουίτζι Πιραντέλλο «έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε».


Πηγή