Τιμητική εκδήλωση στην Πάτρα για τη Μάρω Δούκα

Η καταξιωμένη συγγραφέας θα βρίσκεται στην Πάτρα, το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019. Τα φροντιστήρια ΟΡΑΜΑ/18Plus, το ηλεκτρονικό λογοτεχνικό περιοδικό Διαπολιτισμός και το βιβλιοπωλείο Παπαχρίστου, Γωνιά του Βιβλίου, διοργανώνουν την ίδια ημέρα τιμητική εκδήλωση για τη συγγραφέα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών στις 7 μ.μ.

Η Μάρω Δούκα με το συγγραφικό της έργο εδώ και 42 χρόνια, από το πρώτο της βιβλίο, Η Πηγάδα του 1974, μέχρι το πλέον πρόσφατο, το Τίποτα δεν χαρίζεται του 2016, αντιπαλεύει τη λεγόμενη «λογοτεχνία της κρίσης» αλλά και την κρίση αξιών και ιδεολογιών. Η συγγραφέας καταγράφει στο βιβλίο της, Τα μαύρα λουστρίνια, ένα εν πολλοίς αυτοβιογραφικό βιβλίο, τα χαρακτηριστικά του αληθινού μυθιστοριογράφου: «…όποια και αν είναι η βιοθεωρία του, όποια και αν είναι η σχέση του με τη γραφή, αναμετριέται καθημερινά με την εκτός εξουσίας γλώσσα του, με τη συναίσθησή του της συλλογικής ευθύνης και με την απόφασή του, να υπάρξει συνειδητά, παρατηρητής και παρατηρούμενος, πομπός και δέκτης της δυναμικής και των αντιφάσεων της εποχής του». Χαρακτηριστικά που συντροφεύουν το συγγραφικό της έργο και την καθιερώνουν ως μία κορυφαία μορφή της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας.

Για το έργο της Μάρως Δούκα θα μιλήσει η Μίνα Πετροπούλου, φιλόλογος, Δρ. Κοινωνιολογίας.

Με τη συγγραφέα θα συζητήσει ο Γιάννης Η. Παππάς, φιλόλογος-ποιητής.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Νίκος Χαλαζιάς, Διευθυντής Σπουδών των Φροντιστηρίων ΟΡΑΜΑ/18Plus.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Κυριάκος Δ. Σκιαθᾶς, εκπαιδευτικός -συγγραφέας.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών και με την υποστήριξη του Συλλόγου Κρητών Πάτρας «Το Αρκάδι».

Το σκίτσο της Μάρως Δούκα είναι της Έφης Ξένου.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.

  • Δημοσιεύτηκε:

    12 Μαρτίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία