Τι λένε για το Brexit οι Βρετανοί της Κέρκυρας

Κοινωνία Τι λένε για το Brexit οι Βρετανοί της Κέρκυρας

Οι δεσμοί ανάμεσα σε Βρετανία και Κέρκυρα είναι πολυετείς και σφιχτοί», αναφέρει σε δημοσίευμα του https://gr.euronews.com/ και προσθέτει ότι πάνω από 10.000 Βρετανοί ζουν στο αρχοντικό νησί του Ιονίου και εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι το επισκέπτονται κάθε χρόνο.

Η προοπτική του Brexit έχει εμφανώς προκαλέσει ανησυχία σε όσους κατοικούν στην Κέρκυρα. Γνωρίζουν ήδη πως θα χρειαστεί να τακτοποιήσουν διάφορα γραφειοκρατικά ζητήματα.

«Υπάρχει πολύ έντονη κινδυνολογία στο νησί, το έχω παρατηρήσει τους τελευταίους μήνες. Οι Άγγλοι, ή οι Βρετανοί, δεν θα μπορούν να κάνουν το ένα πράγμα ή το άλλο πράγμα, δεν θα μπορούν να δουλεύουν, θα χρειάζονται το τάδε χαρτί και το δείνα χαρτί. Όμως μέχρι να μας έρθει το σοκ της 29ης Μαρτίου και να μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει, κανένας δεν μας έχει δώσει 100% έγκυρη πληροφόρηση για το τι να περιμένουμε», εξηγεί η Λίντα Κοντομάρη, υπεύθυνη αγγλικής παμπ στο Κοντοκάλι.

Και οι τουρίστες όμως λαμβάνουν τα μέτρα τους.

Κάποιοι επιχειρηματίες κάνουν λόγο για αύξηση των κρατήσεων από τη Βρετανία που ξεπερνά το 60%.

«Γιατί συμβαίνει αυτό δεν ξέρω, δεν είμαι ειδικός. Όμως έχω την αίσθηση πως κλείνουν για να εξασφαλίσουν μια καλή τιμή. Αν λοιπόν συμβεί κάτι μετά το Brexit, αν πέσει η στερλίνα και αυξηθεί το κόστος των διακοπών, τουλάχιστον ξέρουν ότι έχουν κλείσει κάτι», λέει η Κλερ Χάρις, συνιδιοκτήτρια ξενοδοχείου στον Άγιο Γεώργιο.

Ό,τι και να γίνει, η Κέρκυρα θα έχει πάντα αυτή την ειδική σχέση με το Ηνωμένο Βασίλειο. Θα είναι ο τόπος γέννησης του Πρίγκιπα Φιλίππου, το μέρος που επέλεξε να ζήσει η οικογένεια Ντάρελ, το μοναδικό ελληνικό νησί που παρασκευάζει τζιτζιμπίρα και διαθέτει 15 ομάδες κρίκετ και 18 Φιλαρμονικές Μπάντες.

https://gr.euronews.com/2019/03/14/ti-lene-oibretanoi-tis-kerkiras-gia-to-brexit


Πηγή