«Τους τα ξανάπαν!» – Παράσταση διαμαρτυρίας μαθητών σε Δήμο και Περιφέρεια για τα προβλήματα στην Παιδεί […]

Με μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί το εκπαιδευτικό συλλαλητήριο της ΕΛΜΕ-ΚΙ, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς-Ιθάκης, την Ένωση Γονέων του Νομού, τους άλλους συλλόγους και τα μαθητικά συμβούλια.

Στο χώρο έξω από την περιφέρεια, αρχικά το λόγο πήραν μαθητές από τα σχολεία του νομού εκφράζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις κτιριακές εγκαταστάσεις μετά τους σεισμούς του 2014.

Εμφανώς ενοχλημένος από την στάση του Δημάρχου Κεφαλονιάς εμφανίστηκε ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι πρόσφατα απευθύνθηκε με άσχημους χαρακτηρισμούς απέναντι στην προσπάθεια που καταβάλλουν και διεκδικούν καλύτερες συνθήκες στο σοβαρότατο θέμα της παιδείας στο νησί μας, λέγοντάς τους ότι «είναι για τα γιαούρτια». Στη συνέχεια ο σύλλογος δασκάλων τόνισε ότι είναι ντροπή τη στιγμή που δίνονται τόσα χρήματα για την κατασκευή αεροδρομίων σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, οι μαθητές των σχολείων να βρίσκονται μετά από τόσα χρόνια σε προκάτ κτίρια. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους του Αργοστολίου και έπειτα συγκέντρωση στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Δρακουλόγκωνα διεκδικώντας να εισακουστούν τα αιτήματά τους και απαιτώντας δράσεις από τους αρμόδιους που δείχνουν πλήρη αδιαφορία σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.

Τέθηκαν ερωτήματα από τον κ. Μαντζουράτο (πρόεδρο της ΕΛΜΕ-ΚΙ) στον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης για την πορεία και την εξέλιξη των καίριων ζητημάτων Της παιδείας, ο οποίος όμως τους παρέπεμψε στον Δήμαρχο Κεφαλονιάς καθότι όπως είπε ο δήμος είναι άμεσα αρμόδιος για τέτοια θέματα και όχι η Περιφέρεια. «Είναι άδικο οι διαμαρτυρίες να απευθύνονται σε αυτούς που έχουν την ευθύνη μόνο στο 1% και όχι σ΄αυτούς που η ευθύνη αγγίζει το μεγαλύτερο ποσοστό» δήλωσε ο κ. Δρακουλόγκωνας.
Ως εκ τούτου, η συνέχεια δόθηκε στο Δημαρχείο Κεφαλονιάς, αναζητώντας τον Δήμαρχο για να συνομιλήσουν μαζί του, τον οποίο όμως δεν κατόρθωσαν ποτέ να συναντήσουν, διότι ενώ γνώριζε για το προγραμματισμένο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο απουσίαζε.

Επιμέλεια: Χριστίνα ΑντωνίουDSC 0007DSC 0007DSC 0007DSC 0007DSC 0007DSC 0007DSC 0007DSC 0007DSC 0007DSC 0007DSC 0007DSC 0007DSC 0007DSC 0007DSC 0007DSC 0007DSC 0007DSC 0007


Πηγή