Το Κουλούρι… τρολάρει το Πατρινό Καρναβάλι: Προμηθεύτηκαν χάπια της επόμενης μέρας τα φαρμακεία της Πάτρας

Αφορμή για… να τρολάρει καρναβαλικά την Πάτρα βρήκε το γνωστό σατιρικό site «Το Κουλούρι». Αφορμή για το καυστικό θέμα που φιλοξενεί σήμερα οι «πιθανές» ανεπιθύμητες κυήσεις που μπορεί να προκύψουν στην Πάτρα κατά το Σαββατοκύριακο της Αποκριάς.

Έτσι, όπως αναφέρει με αρκετή δόση καυστικού χιούμορ: «Καθ’ όλα έτοιμοι δηλώνουν οι φαρμακοποιοί της Πάτρας για τους εορτασμούς των φετινών Απόκρεων, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας, τα φαρμακεία της πόλης έχουν ήδη προμηθευτεί τον απαραίτητο αριθμό «χαπιών της επόμενης ημέρας», προκειμένου να καλύψουν τη ζήτηση τους επερχόμενου τριημέρου.

Ιστορικά, το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας σημειώνεται η μεγαλύτερη συγκέντρωση στη ζήτηση του αντισυλληπτικού σκευάσματος που αποτρέπει την εγκυμοσύνη κατόπιν σύλληψης, σε όλη την επικράτεια. Από τη δεκαετία του ’90 η Πάτρα είναι η περιοχή της χώρας με τη μεγαλύτερη ζήτηση, σε ποσοστό που κατά μέσο όρο ξεπερνάει το 73%. «Προ κρίσης τα ποσοστά βρίσκονταν σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα, καθ’ ότι η ευμάρεια επέτρεπε στον κόσμο να λαμβάνει τις απαραίτητες προφυλάξεις» βεβαίωσε με δηλώσεις του στο «Κουλούρι» μέλος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Τα δεινά της κρίσης φαίνεται όμως πως έχουν επηρεάσει και την τσέπη των καρναβαλιστών, αφήνοντάς τους δίχως τα σωστά μέτρα αντισύλληψης.

Χαρακτηριστικά είναι τα περιστατικά που σημειώθηκαν σε φαρμακεία Πατρών και περιχώρων τις περασμένες χρονιές, όταν τελείωσαν τα αποθέματα του «χαπιού της επόμενης ημέρας». Χιλιάδες άτομα συνέρρεαν στα φαρμακεία, για να βρουν άδεια τα ράφια και να αναγκαστούν να καταφύγουν σε άλλες πόλεις όπως το Αίγιο, ο Πύργος και η Κόρινθος, προκειμένου να προμηθευτούν φάρμακα επείγουσας αντισύλληψης. Επίσης έφτασαν να σημειωθούν ακόμα και περιστατικά «μαύρης αγοράς», με επιτήδειους να πωλούν το χάπι σε εξωφρενικές τιμές εντός του πανεπιστημίου της πόλης.

Έχοντας μάθει από τα λάθη του παρελθόντος, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας έχει γεμίσει τις αποθήκες του με το πολυπόθητο αντισυλληπτικό σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την αυξημένη ζήτηση. «Οι συμμετέχοντες στο καρναβάλι της Πάτρας μπορούν να διασκεδάσουν φέτος ανέμελοι στους δρόμους της πόλης. Ο Σύλλογος έχει πράξει τα δέοντα για να μην σημειωθεί καμία έλλειψη σε χάπι της επόμενης ημέρας. Ελάτε να ξεφαντώσουμε» δήλωσε ο Έκτορας Χατζιθεοφιλόπουλος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου. Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, χαιρέτισε την πρωτοβουλία των Αχαιών φαρμακοποιών δηλώνοντας λακωνικά «Κάντε έρωτα, όχι πόλεμο».»

tokoulouri.com


Πηγή