Το Πείραμα του Ερατοσθένη, στην Αρχαία Ολυμπία

Το «Πείραμα του Ερατοσθένη» θα αναβιώσουν – για 2η συνεχή χρονιά – μαθητές από σχολεία της Ηλείας και της Αττικής, αύριο Πέμπτη 21 Μαρτίου, στο Αρχαίο Στάδιο της Ολυμπίας, συμμετέχοντας στην δράση που διοργανώνουν η Ελληνική Μαθηματική Εταιρία, δια του παραρτήματος Ηλείας «Ηππίας ο Ηλείος», και η Ελληνογερμανική Αγωγή.

Η δράση – που έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης – εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της και θα ξεκινήσει στις 11:00 το πρωί, με τη συγκέντρωση των σχολείων (μαθητών και εκπαιδευτικών) στο Αρχαίο Στάδιο της Ολυμπίας.

Χαιρετισμοί και δράσεις

Σύντομους χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι κ.κ Λαζούδης και Αποστολάκης από την Ελληνογερμανική Αγωγή, ο πρόεδρος του Παραρτήματος Ηλείας της ΕΜΕ κ.Τσόπελας, αλλά και οι προσκεκλημένοι, κα Μπαλωμένου – Συντονίστρια Εκπαίδευσης Μαθηματικών Δυτ. Ελλάδας – και κ.Χασάπης – Υποδιευθυντής Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης.

Πριν τη υλοποίηση του Πειράματος του Ερατοσθένη, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν με ασφάλεια τον ήλιο, με Ηλιακό Τηλεσκόπιο. Την ευθύνη για προετοιμασία και υλοποίηση του πειράματος, έχουν η κα Μάλεση – μαθηματικός του 1ου Γυμν. Πύργου και ο κ.Αποστολάκης – Διευθυντής του Λυκείου της Ελληνογερμανικής Αγωγής.

Οι δράσεις θα ολοκληρωθούν με απονομή τιμητικών επαίνων και βεβαιώσεων στα σχολεία.


Πηγή